ALPHAVILLE - BIG IN JAPAN

Előrelépés az esztergomi pályázat ügyében! A Médiatanács heti ütlésén megvizsgálta pályázatunkat és úgy döntött, hogy az megfelel az alaki követelményeknek. A pályázaton ketten indultunk, de a másik pályázót már korábban súlyos alaki hibával kizárta az eljárásból. Egyedüli érvényes pályázóként várhatjuk, hogy most már felgyorsulnak az események és hamarosan újra szólhatunk Esztergomban!

1
Robin Schulz
Show Me Love
2
Shawn Mendes
Stitches
3
The Sciprt
Superheroes
4
REA GARVEY
Armour
5
Nico & Vinz
Thats How You Know

Műfüves sportpályával gazdagodott Marcalváros II.

Az MLSZ és a győri önkormányzat összefogásával valósult meg az új létesítmény az Arany János iskola mögötti területen. Győrben kiemelt figyelmet kap a...

A mosonmagyaróvári Futura lett az év ökoturisztikai látogatóközpontja

Idén ötödik alkalommal adták át „Az év ökoturisztikai létesítménye” címet a Magyar Természettudományi Múzeumban. A cím elnyerésére ökoturi...

Megújult a Révfalui rendelőintézet

Nem csak felújították, de jelentősen bővítették is a Kálóczy téri orvosi rendelőt, így egy helyre kerül a révfaluiak alapellátása. Az épület teljes fe...

Vége az útzárnak a 85-ös úton, a kónyi elágazásnál

Újraindult a forgalom a 85-ös főúton, a kónyi elágazásnál, ahol hajnalban busszal ütközött egy személyautó. A balesetben életét vesztette az a nő, akinek autójával összeütközött a busz.

Kapuvári húsgyár - Háromból egyetlen pályázat érvényes

A három beérkezett pályázat közül csak egyet találtak érvényesnek az egykori kapuvári húsgyár vagyonára kiírt, sorrendben hatodik pályázaton - közölte a Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Könyvtári napok Mosonmagyaróváron

Az Országos Könyvtári Napok alkalmából október 13-20. között hangzik majd el országszerte a hívogatás: Találkozzunk a könyvtárban! A rendezvénysorozattal arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy milyen sokféle tanulási, tájékozódási, kulturális, szociális lehetőség rejlik a könyvtári találkozásokban. A mosonmagyaróvári Huszár Gál Városi Könyvtár, ahogy minden évben, idén is csatlakozott a kezdeményezéshez. Változatos, sokszínű programokkal igyekszik megszólítani minden korosztályt, különös figyelemmel a gyerekekre. A rendezvénysorozat összeállításánál a fő szempont a múlt értékeinek megőrzése mellett, a tartalmas, de egyben szórakoztató kikapcsolódás lehetőségének biztosítása volt.

Életmentő defibrillátor a Polgármesteri Hivatalban

Magyarországon félóránként meghal egy ember szíveredetű okokból kifolyólag. Az újraélesztés sikerét a gyors felismerés, hamar megkezdett újraélesztés, illetve a minél gyorsabban rendelkezésre álló defibrillátor készülék jelenti.

A Batthyány tér a pihenés és a sportolás parkja

A felújítás révén új funkcióval is bővült a Batthyány park. Megújultak a sétányok, a liget több pontjára pedig kültéri sportszerek kerültek. A harmincmillió forint értékű beruházással a Batthyány park egy igazán sokrétű közösségi térré változott, hiszen ez a liget az emlékezés, a pihenés, a játék és a sportolás színtere is egyben.

Megújult a Révfalui rendelőintézet

Nem csak felújították, de jelentősen bővítették is a Kálóczy téri orvosi rendelőt, így egy helyre kerül a révfaluiak alapellátása. Az épület teljes felújítása májusban kezdődött, amellyel kapcsolatban Borkai Zsolt polgármester úgy fogalmazott, Győrben megvalósult az egy orvos, egy rendelő program. A közelmúltban megújult gyirmóti rendelő után egy újabb fontos állomásához érkezett a program a révfalui épület kibővítésével. Az önkormányzat a munkálatokra a költségvetésből 140 millió forintot biztosított.Dr. Somogyi Tivadar alpolgármester, a városrész egyik önkormányzati képviselője hangsúlyozta, a beruházás az itt élők régi vágya volt, hiszen az épület kibővítése révén egy helyen érhető el a háziorvosi, fogorvosi, gyermekorvosi és védőnői ellátás. Fekete Dávid alpolgármester, Révfalu másik önkormányzati képviselője kiemelte a rendelőintézet mellett a már említett Idősek Otthonának felújítása és emeletráépítéssel történő bővítése is zajlik.

Dr. Árvay István (FIDESZ-KDNP-LABE-MPKE-Nemzeti) Mosonmagyaróvár polgármestere

Dr. Árvay István (FIDESZ-KDNP-LABE-MPKE-Nemzeti) Mosonmagyaróvár polgármestere a Nemzeti Választási Iroda adatai szerint, a szavazatok 100 százalékának összesítése után (az eredmény nem végleges).

Borkai Zsolt (Fidesz-KDNP): közösen szeretnénk tenni a városért

Ahogyan az elmúlt nyolc évben, a következő öt esztendőben is együtt szeretnénk tenni a városért - mondta újságíróknak Borkai Zsolt (Fidesz-KDNP) vasárnap este a győri városháza előtt, amikor közel 50 százalékos feldolgozottság mellett a voksok több mint 60 százalékával vezetett a polgármesteri posztért folyó versenyben. Hozzátette: aktuális állás szerint a 16-ból egy "billegő" egyéni körzet van, a többiben a Fidesz-KDNP jelöltjei állnak nyerésre.

Tízezernél több lakosú települések polgármesterei - Győr-Moson-Sopron megye - RÉSZEREDMÉNY

Az eddigi eredmények azt mutatják, hogy Borkai Zsolt nagy fölénnyel nyeri el újabb öt évre a polgármesteri címet. Győr-Moson-Sopron megyében a tízezernél több lakosú településeken a Nemzeti Választási Iroda 20.48 órai adatai alapján, a szavazatok 52,89 százalékos országos szintű feldolgozottságánál az első három helyen az alábbi jelöltek állnak:

Füstbombát készített az egyetemista fiú

Füstbombát készített egy férfigy az egyik Szent István úti tömbházban. A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletére október 9-én délután érkezett bejelentés, hogy Győrben, egy Szent István úti tömbház ablakából sűrű füst dől ki.


további hírek...

Szótár

   

Valutaváltó

 = 
Aktuális árfolyamok

Mozi, tévé, színház, koncert

   

Menetrendek

Flash mobot szerveznek a győri Széchenyi téren. A flash mobon az esemény hirtelen jön létre valamely nyilvános helyen, majd ugyanolyan hirtelen fel is oszlik. Célja a szórakoztatás és a figyelemfelkeltés. A győri flash mob legfőbb célja felhívni a figyelmet arra, hogy táncolni jó. A megmozdulás résztvevői elsősorban a Dance4you Táncstúdió növendékei, valamint vállalkozó szellemű győriek lesznek. A program szombaton (október 19.) délután négy órakor kezdődik. A csatlakozni kívánóknak a flash mobot megelőzően több alkalommal lehetőséget biztosítanak táncórák formájában arra, hogy betanulják a flash mob koreográfiáját. Ezenkívül a szervezők az interneten közzétesznek egy videót, ami alapján bárki megtanulhatja az előadandó táncot. További információ a táncstúdió internetes oldalán olvasható.
9. alkalommal rendezik meg az Egészségfesztivált Dunaszerdahelyen szombaton a Városi Művelődési Központban. A fesztiválon előadásokat hallhatnak a látogatók Bertalan Viola, életmódtanácsadótól és Bödők Károly természetgyógyásztól a csontritkulásról és az ízületi bántalmakról. Mozgásos meditációt tart Nagy László reiki-tanár, majd Dr. Tóth Csaba paleolit szemléletű orvos osztja meg gondolatait. Az eseményen, vérnyomásmérés, masszázsok, méregtelenítés, Bemer-terápia, sók, kristályok is várják az érdeklődőket.
Két helyszínen is szerveznek családi táncházat szombaton este Székesfehérváron. A Helyőrségi Klubban a Kákics együttes délután 5 órától hagyományos csángó mulatságba várja a gyerekeket és szüleiket, a program vendége lesz Varró János népzenész. A Táncházban az Alba Regia Táncegyesület szervez gyermekjátszót és felnőtt táncházat , szintén 5 órától a szabadkai Juhász zenekar közreműködésével.
Szenthelyi Miklós, Kossuth díjas hegedűművész és Szenthelyi Judit a Magyar Köztársaság Lovagkeresztjével kitüntetett zongoraművész adnak hangversenyt pénteken (október 18.) este hat órakor a Tatabányai Erkel Ferenc Zeneiskolában. A hangversenyen Dvorak G-dur szonátája, Mendelssohn F-dur szonátája és e-moll hegedűversenye csendül fel.
Koncertet ad az Egressy Kórus és Egressy Kamarakórus szombaton (október 19.) este fél 7-kor a Menner Bernát Zeneiskola Liszt Ferenc hangversenytermében. A koncerten közreműködik Tóka Szabolcs orgonaművész, meghívott vendég a keszthelyi Helikon Kórus.
Retro Repro címmel nyílik rendhagyó időpontban kiállítás a Cselley-házban. A Múzeumok Őszi Fesztiválja keretében megrendezett Nagy Rajzoláson a város diákjai ültették át az általuk elképzelt korokba Aba-Novák Vilmos alkotását. A megnyitót pénteken (október 18.) este 8 órakor tartják.

további események...

Gyor
Székefehérvár
Mosonmagyaróvár
Tatabánya
Esztergom
Komárom
London

Kék Duna Info
Regisztráció
Köszöntjük Géza nevű olvasóinkat.
Géza: régi magyar személynév, többek között szent István király apjának, Géza fejedelemnek a neve. Török eredetű méltóságnév, jelentése herceg. A név mai formája a középkori írott forrásoknak a 19. századi téves olvasatából származik
Holnap Edina napja lesz.

Kék Duna horoszkóp