ALPHAVILLE - BIG IN JAPAN

Szijjártó Péter az amerikai BorgWarner képviselőivel együtt hétfőn letette a vállalat zöldmezős beruházásában épülő 15 ezer négyzetméteres oroszlányi kipufogó-alkatrész gyárának alapkövét. Beszédében a külgazdasági és külügyminiszter elmondta, hogy az új gyár felépítése és a már Oroszlányban lévő turbófelöltő gyár bővítése összesen 9 milliárd forintos beruházás, melyhez a társaság egyedi kormányd...

1
Robin Schulz
Show Me Love
2
Shawn Mendes
Stitches
3
The Sciprt
Superheroes
4
REA GARVEY
Armour
5
Nico & Vinz
Thats How You Know

Előrelépés az esztergomi frekvencia pályázat ügyében

Előrelépés az esztergomi pályázat ügyében! A Médiatanács heti ütlésén megvizsgálta pályázatunkat és úgy döntött, hogy az megfelel az alaki követelmé...

Kosárlabda-csarnok épül Tatán

A Tatai Sportegyesület épít kosárlabda-csarnokot a Jávorka Sándor Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola mögötti területen a közeljövőben. ...

Állami beruházásban épül sportcsarnok Tatabányán

Háromezer embert befogadó multifunkcionális csarnok épülhet 2017-re állami beruházásban Tatabányán - közölte Bencsik János fideszes országgyűlési képv...

Előrelépés az esztergomi frekvencia pályázat ügyében

Előrelépés az esztergomi pályázat ügyében! A Médiatanács heti ütlésén megvizsgálta pályázatunkat és úgy döntött, hogy az megfelel az alaki követelményeknek. A pályázaton ketten indultunk, de a másik pályázót már korábban súlyos alaki hibával kizárta az eljárásból. Egyedüli érvényes pályázóként várhatjuk, hogy most már felgyorsulnak az események és hamarosan újra szólhatunk Esztergomban!

Korszerűsítik a komáromi teherkikötőt

Közel egymilliárd forintból korszerűsítik a komáromi teherkikötőt, modernizálják a hajók és tehergépkocsik átrakási rendszereit. A teherhajók rakodásának elősegítésére épített partfalat hoznak létre. Itt mobil kirakógéppel vagy daruval mozgatják meg az árut, mely szállítószalag-rendszeren át jut el a hajókból a teherautókba, vagy fordítva.

Sportcsarnokot épít a Tatai AC

Csaknem 500 néző befogadására alkalmas multifunkcionális sportcsarnok épül Tatán. A beruházás első üteméről szóló szerződést Lázár Ottó klubelnök és Paár Attila, a kivitelező West Hungária Bau Kft. ügyvezető igazgatója írta alá. Az építkezés első szakasza 628 millió forintba kerül, ebből önerőként 30 százalékot Tata Város Önkormányzata biztosít, a finanszírozás ezen felül a Magyar Kézilabda Szövetséghez benyújtott sportágfejlesztési program keretében a társasági adó (TAO) felajánlások felhasználásával történik.

Visszakapcsolt a Magyar Suzuki

Visszafogta termelését az esztergomi Magyar Suzuki Zrt. – erősítette meg Ruska Viktória vállalati kommunikációs vezető. A gyárban egy ideje a korábbi kettő helyett egy műszakban dolgoznak, és ez már így is marad az év végéig. Megszűnt a Splash modell, valamint az eredeti SX4 gyártása. Utóbbinak van egy változata, az SX4 S-Cross, amelynek egy évvel ezelőtt volt a bemutatója. Jelenleg tehát két modell, az S-Cross és a Swift készül Esztergomban.

Schmidt Csaba: Tatabánya a folytatásra szavazott

A választás végeredménye azt mutatja, hogy a tatabányaiak nem akartak változást, a megyeszékhely lakói a folytatásra szavaztak - mondta a város polgármestere, aki második ciklusát kezdheti meg a vasárnapi önkormányzati választás eredményeként.

Újra fideszes polgármestere van Esztergomnak, Oroszlányban a DK-EGYÜTT-MSZP jelöltje győzött

Tatabányán Schmidt Csaba magabiztosan nyerte a választást. Oroszlányban Lazók Zoltán az MSZP-DK EGYÜTT jelöltje végzett az élen. Esztergomban a kormánypárti Romanek Etelka letta polgármester. Dorogon Dr. Tittmann János, Komáromban Dr. Molnár Attila marad a polgármester. Tatán, Michl József harmadik ciklusát kezdi meg. Bábolnán az eddigi polgármester Horváth Klára győzött. Nyergesújfalun Mihelik Magdolna aFIDESZ KDNP jelöltje nyert. Ácson is Lakatos Béla maradt a polgármester.

Önkormányzat 2014 - Schmidt Csaba (FIDESZ-KDNP) Tatabánya polgármestere

Ismét Schmidt Csaba (FIDESZ-KDNP) Tatabánya polgármestere a Nemzeti Választási Iroda adatai szerint, a szavazatok 100 százalékának összesítése után (az eredmény nem végleges).

Tízezernél több lakosú települések polgármesterei - Komárom-Esztergom megye

Tatabányán Schmidt Csaba (FIDESZ-KDNP) marad a polgármester. (98,33 százalék). Komárom-Esztergom megyében a tízezernél több lakosú településeken a Nemzeti Választási Iroda adatai alapján, a szavazatok 52,89 százalékos országos szintű feldolgozottságánál az első három helyen az alábbi jelöltek állnak: Dorog (30 százalék) 1. Dr. Tittmann János (Független) - 66,26 százalék (703 szavazat) Esztergom (74,07 százalék) 1. Romanek Etelka (FIDESZ-KDNP) - 47,26 százalék (4.050 szavazat)

Önkormányzat 2014 - Lazók Zoltán (DK-EGYÜTT-MSZP) Oroszlány polgármestere

Lazók Zoltán (DK-EGYÜTT-MSZP) Oroszlány polgármestere a Nemzeti Választási Iroda adatai szerint, a szavazatok 100 százalékának összesítése után (az eredmény nem végleges).

Önkormányzat 2014 - Michl József Imre (FIDESZ-KDNP) Tata polgármestere

Ismét Michl József Imre (FIDESZ-KDNP) Tata polgármestere a Nemzeti Választási Iroda adatai szerint, a szavazatok 100 százalékának összesítése után (az eredmény nem végleges).


további hírek...

Szótár

   

Valutaváltó

 = 
Aktuális árfolyamok

Mozi, tévé, színház, koncert

   

Menetrendek

Flash mobot szerveznek a győri Széchenyi téren. A flash mobon az esemény hirtelen jön létre valamely nyilvános helyen, majd ugyanolyan hirtelen fel is oszlik. Célja a szórakoztatás és a figyelemfelkeltés. A győri flash mob legfőbb célja felhívni a figyelmet arra, hogy táncolni jó. A megmozdulás résztvevői elsősorban a Dance4you Táncstúdió növendékei, valamint vállalkozó szellemű győriek lesznek. A program szombaton (október 19.) délután négy órakor kezdődik. A csatlakozni kívánóknak a flash mobot megelőzően több alkalommal lehetőséget biztosítanak táncórák formájában arra, hogy betanulják a flash mob koreográfiáját. Ezenkívül a szervezők az interneten közzétesznek egy videót, ami alapján bárki megtanulhatja az előadandó táncot. További információ a táncstúdió internetes oldalán olvasható.
9. alkalommal rendezik meg az Egészségfesztivált Dunaszerdahelyen szombaton a Városi Művelődési Központban. A fesztiválon előadásokat hallhatnak a látogatók Bertalan Viola, életmódtanácsadótól és Bödők Károly természetgyógyásztól a csontritkulásról és az ízületi bántalmakról. Mozgásos meditációt tart Nagy László reiki-tanár, majd Dr. Tóth Csaba paleolit szemléletű orvos osztja meg gondolatait. Az eseményen, vérnyomásmérés, masszázsok, méregtelenítés, Bemer-terápia, sók, kristályok is várják az érdeklődőket.
Két helyszínen is szerveznek családi táncházat szombaton este Székesfehérváron. A Helyőrségi Klubban a Kákics együttes délután 5 órától hagyományos csángó mulatságba várja a gyerekeket és szüleiket, a program vendége lesz Varró János népzenész. A Táncházban az Alba Regia Táncegyesület szervez gyermekjátszót és felnőtt táncházat , szintén 5 órától a szabadkai Juhász zenekar közreműködésével.
Szenthelyi Miklós, Kossuth díjas hegedűművész és Szenthelyi Judit a Magyar Köztársaság Lovagkeresztjével kitüntetett zongoraművész adnak hangversenyt pénteken (október 18.) este hat órakor a Tatabányai Erkel Ferenc Zeneiskolában. A hangversenyen Dvorak G-dur szonátája, Mendelssohn F-dur szonátája és e-moll hegedűversenye csendül fel.
Koncertet ad az Egressy Kórus és Egressy Kamarakórus szombaton (október 19.) este fél 7-kor a Menner Bernát Zeneiskola Liszt Ferenc hangversenytermében. A koncerten közreműködik Tóka Szabolcs orgonaművész, meghívott vendég a keszthelyi Helikon Kórus.
Retro Repro címmel nyílik rendhagyó időpontban kiállítás a Cselley-házban. A Múzeumok Őszi Fesztiválja keretében megrendezett Nagy Rajzoláson a város diákjai ültették át az általuk elképzelt korokba Aba-Novák Vilmos alkotását. A megnyitót pénteken (október 18.) este 8 órakor tartják.

további események...

Gyor
Székefehérvár
Mosonmagyaróvár
Tatabánya
Esztergom
Komárom
London

Kék Duna Info
Regisztráció
Köszöntjük Géza nevű olvasóinkat.
Géza: régi magyar személynév, többek között szent István király apjának, Géza fejedelemnek a neve. Török eredetű méltóságnév, jelentése herceg. A név mai formája a középkori írott forrásoknak a 19. századi téves olvasatából származik
Holnap Edina napja lesz.

Kék Duna horoszkóp