Egyedi cím
CURE - FRIDAY I'M IN LOVE

Befejeződött a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház 2020-ig tartó fejlesztésének első üteme: 3,4 milliárd forintból felépült az új műtőblokk. A székesfehérvári önkormányzat közleménye szerint a hatezer négyzetméter alapterületű műtőblokkot - az orvosi gépek és műszerek beszerzése után - év végén vehetik birtokba az érintett osztályok. Itt kap helyet tíz műtő, a központi sterilizáló, e...

1
James Hype
More Than Friends
2
JAMES ARTHUR
Naked
3
JUSTIN TIMBERLAKE
Say Something
4
Ed Sheeran
Perfect Duet
5
Kygo
Stargazing

Működik már az éjjellátó térfigyelő a Petőfi parkban

Elkészült és tesztüzemben ugyan, de már tökéletesen működik a Petőfi parkban az új térfigyelő kamera. Az Önkormányzat Informatikai Központ által felsz...

Elkezdődik a Szilvamag területének felújítása Maroshegyen

Elkezdődnek a felújítások a maroshegyi Szilvamag környékén. A körzet önkormányzati képviselője, Brájer Éva a helyszínen elmondta, hogy a városrész köz...

Fehérváron nyílt meg a környék első fedett skateparkja

Megnyílt a fehérvári Nyolcas Indoor Skatepark, amely egyedülálló a maga nemében, hiszen Dunántúlon ez az egyetlen ilyen módon kialakított fedett pálya...

Csütörtöki tárlatvezetés az Óramúzeumban

Ritka az az alkalom, amikor megnyitja kapuját a székesfehérvári Óramúzeum. Az érdeklődők október 16-án csütörtökön 14 és 17 óra között óránként vehetnek részt azokon a tárlatvezetéseken, amelyeken Kovács Jenő órásmester személyesen mutatja be magángyűjteményét és vezeti be látogatóit a különleges időmérők történetébe. Helyszín Kossuth-udvar, az órajáték épületében.

Csecsemőt hagytak egy enyingi idősotthon bejáratánál

Vasárnap reggel egy nő egy enyingi idősotthon bejáratánál hagyta éjszaka született gyermekét. A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője Kiss Z. Edward elmondta, hogy az idősotthon egyik dolgozója értesítette őket az elhagyott kisdedről, aki élt, de nehezen lélegzett. Az otthonban szakszerű ellátásban részesült, utána vitték kórházba. Egy térfigyelő kamera alapján beazonosítottak egy autót és annak tulajdonosát. Az anya elismerte, hogy a kocsi hátsó ülésén szülte meg a kislányt.

Rendkívüli véradás

Szerdán (október 15.) a kiegyensúlyozott országos vérkészlet érdekében, rendkívüli véradást szerveznek az Alcoa-Köfém Művelődési Házban.

Cser-Palkovics minden, választáson elinduló szervezetet bevonna Székesfehérvár irányításába

A Fidesz székesfehérvári szervezete kezdeményezi, hogy valamennyi szervezet, amely a fehérváriak támogatását élvezte a vasárnapi önkormányzati választáson, valamilyen módon kapcsolódjon be a város irányításába - mondta Székesfehérvár újraválasztott polgármestere. Cser-Palkovics András (Fidesz) hangsúlyozta, hogy elképzelésük azokat a szervezeteket is érinti, amelyek elindultak a választáson, de nem tudtak képviselőt juttatni a közgyűlésbe.

Cser-Palkovics András: A székesfehérváriak a folytatásra szavaztak

A székesfehérváriak egyértelműen arról döntöttek, hogy ne legyen változás és arra voksoltak nagy arányban, hogy folytassuk a megkezdett munkát – mondta Cser-Palkovics András (Fidesz) Székesfehérvár polgármestere vasárnapi újraválasztása után. A városvezető hangsúlyozta, hogy négy éve megelőlegezett bizalmat kapott a városvezetés, most azonban a székesfehérváriak értékelték annak a munkának az eredményét, amit 2010 és 2014 között elvégeztek.

90.22 százalékos feldolgozottságnál dr. Cser-Palkovics András vezet a polgármester választáson

A szavazatok 90.22%-os feldolgozottságánál Székesfehérváron dr. Cser-Palkovics András, a FIDESZ-KDNP jelöltje jelöltje vezet az október 12-én megrendezett önkormányzati választásokon. A politikusra a fehérváriak 64,09%-a adta le voksát, míg a második helyen álló dr. Márton Roland (MSZP-Együtt-PM) 22.88%-ot, a harmadik helyen álló Horváth-Tancsa Ágnes (Jobbik) pedig 6,53%-ot kapott.

Fenyves Péter (FIDESZ-KDNP) Mór polgármestere

Ismét Fenyves Péter (FIDESZ-KDNP) Mór polgármestere a Nemzeti Választási Iroda adatai szerint, a szavazatok 100 százalékának összesítése után (az eredmény nem végleges).

Újra két irányba járható a Mártírok útja - megállnak a buszok a Zrínyi utcánál

A Mártírok útja újra két irányban járható, mivel megszűnt a Zrínyi és a Kinizsi utca közötti szakasz jelzőlámpás forgalomirányítása, ahol az elmúlt hónapban egy sávon, váltakozó irányú volt a közlekedés. A Zrínyi utcai autóbusz-megállók is újra üzemelnek.

Működik már az éjjellátó térfigyelő a Petőfi parkban

Elkészült és tesztüzemben ugyan, de már tökéletesen működik a Petőfi parkban az új térfigyelő kamera. Az Önkormányzat Informatikai Központ által felszerelt kamera képe este is tökéletesen felismerhető arcképet képes adni.

Fehérváron nyílt meg a környék első fedett skateparkja

Megnyílt a fehérvári Nyolcas Indoor Skatepark, amely egyedülálló a maga nemében, hiszen Dunántúlon ez az egyetlen ilyen módon kialakított fedett pálya. Az üzemeltetők a nyitásra egy versenyt is összehívtak, BMX amatőr és BMX profi kategóriákban mérkőztek meg a riderek. A skatepark kialakítását és működtetését a város önkormányzata is támogatta.


további hírek...

Szótár

   

Valutaváltó

 = 
Aktuális árfolyamok

Mozi, tévé, színház, koncert

   

Menetrendek

Flash mobot szerveznek a győri Széchenyi téren. A flash mobon az esemény hirtelen jön létre valamely nyilvános helyen, majd ugyanolyan hirtelen fel is oszlik. Célja a szórakoztatás és a figyelemfelkeltés. A győri flash mob legfőbb célja felhívni a figyelmet arra, hogy táncolni jó. A megmozdulás résztvevői elsősorban a Dance4you Táncstúdió növendékei, valamint vállalkozó szellemű győriek lesznek. A program szombaton (október 19.) délután négy órakor kezdődik. A csatlakozni kívánóknak a flash mobot megelőzően több alkalommal lehetőséget biztosítanak táncórák formájában arra, hogy betanulják a flash mob koreográfiáját. Ezenkívül a szervezők az interneten közzétesznek egy videót, ami alapján bárki megtanulhatja az előadandó táncot. További információ a táncstúdió internetes oldalán olvasható.
9. alkalommal rendezik meg az Egészségfesztivált Dunaszerdahelyen szombaton a Városi Művelődési Központban. A fesztiválon előadásokat hallhatnak a látogatók Bertalan Viola, életmódtanácsadótól és Bödők Károly természetgyógyásztól a csontritkulásról és az ízületi bántalmakról. Mozgásos meditációt tart Nagy László reiki-tanár, majd Dr. Tóth Csaba paleolit szemléletű orvos osztja meg gondolatait. Az eseményen, vérnyomásmérés, masszázsok, méregtelenítés, Bemer-terápia, sók, kristályok is várják az érdeklődőket.
Két helyszínen is szerveznek családi táncházat szombaton este Székesfehérváron. A Helyőrségi Klubban a Kákics együttes délután 5 órától hagyományos csángó mulatságba várja a gyerekeket és szüleiket, a program vendége lesz Varró János népzenész. A Táncházban az Alba Regia Táncegyesület szervez gyermekjátszót és felnőtt táncházat , szintén 5 órától a szabadkai Juhász zenekar közreműködésével.
Szenthelyi Miklós, Kossuth díjas hegedűművész és Szenthelyi Judit a Magyar Köztársaság Lovagkeresztjével kitüntetett zongoraművész adnak hangversenyt pénteken (október 18.) este hat órakor a Tatabányai Erkel Ferenc Zeneiskolában. A hangversenyen Dvorak G-dur szonátája, Mendelssohn F-dur szonátája és e-moll hegedűversenye csendül fel.
Koncertet ad az Egressy Kórus és Egressy Kamarakórus szombaton (október 19.) este fél 7-kor a Menner Bernát Zeneiskola Liszt Ferenc hangversenytermében. A koncerten közreműködik Tóka Szabolcs orgonaművész, meghívott vendég a keszthelyi Helikon Kórus.
Retro Repro címmel nyílik rendhagyó időpontban kiállítás a Cselley-házban. A Múzeumok Őszi Fesztiválja keretében megrendezett Nagy Rajzoláson a város diákjai ültették át az általuk elképzelt korokba Aba-Novák Vilmos alkotását. A megnyitót pénteken (október 18.) este 8 órakor tartják.

további események...

Kék Duna Info
Regisztráció
Köszöntjük Konstantin nevű olvasóinkat.
Konstantin: a latin Konstantinus rövidülése. Jelentése állhatatos, szilárd
Holnap Júlia, Rita napja lesz.