Matt Simons - Catch And Release
Esztergom FM 92,5
« VISSZA

Esztergom FM 92,5


Első adónkat 1996. április 5.-én indítottuk Esztergomban a 92.5MHz-en. Célunk egy olyan helyi adó megindítása volt ami a nyilvánosság erejével szeretné segíteni térségünk fejlődését. Szinte valamennyi helyi rendezvénybe igyekszünk bekapcsolódni, kollégáink jelen voltak, vannak és lesznek térségünk eseményein, az ünnepségektől az árvízi történésekig. Miért KÉK DUNA? A Strauss keringőt szinte mindenki ismeri és kedveli függetlenül, attól, hogy hány éves. Rádiónkkal ugyanezt a célt tűztük ki magunk elé: kellemes szórakoztatást, pontos hírellátást szeretnénk biztosítani minden korosztály számára.

Vételkörzetünkben hamar meghatározó médiummá váltunk, de az is nyilvánvalóvá vált, hogy a rádió minőségi fejlődéséhez, függetlenségéhez stabil anyagi háttérre van szükség, ami Esztergom piacából kiindulva, csak megkötésekkel valósítható meg. Ezért már az első év után megkezdtük a terjeszkedés lehetőségeit vizsgálni. A Média törvényben adott lehetőség alapján komoly tervezőmunkával 1997-ben kidolgoztuk egy komáromi és egy győri adó indításának alapjait. Időközben az ORTT pályázatot hirdetett egy tatabányai rádiós műsorszolgáltatási jogosultságra is. Előbb a tatabányai (1999. október 5.), majd a komáromi (2001. április 16.) és győri (2002. március 22.) adónk indult meg. Ezzel az Esztergomból indult KÉK DUNA Rádió az Észak-Dunántúl legnagyobb adójává vált. A hallgatottsági adatok szerint vételkörzetünkben megelőzünk minden más rádiót.

Esztergomi stúdiónkat a város szívében, a Belvárosi üzletházban alakítottuk ki, adónkat pedig a város egyik legmagasabb pontján helyeztük el. Ez a gyakorlat korábban csak az országos adókra volt jellemző, de példánk alapján mára már szinte valamennyi helyi adó így építi fel adásláncát. A magas adópont jó ellátást biztosít Esztergomban és a környező településeken is. Műsorunkhoz a legjobb technikai eszközöket építettük be, hogy hallgatóink a legjobb minőségben élvezhessék műsorunkat. Országos szinten is elsők voltunk az aktív RDS RT szolgáltatás bevezetésével. Ez azt jelenti, hogy az RDS-sel felszerelt vevőkön megjelenik az éppen játszott zeneszám címe. E mellett aktívan használjuk a közlekedési hírek megkülönböztetésére használt TA funkciót is. Ennek segítségével az autórádió automatikusan áll át műsorunkra más állomásról, kazetta, vagy CD hallgatásról is amikor közlekedési híreket sugárzunk.

Stábunkat helyi fiatalok alkotják, akik hitelesen tolmácsolják térségünk híreit. Kicsit szomorúan, de annál nagyobb büszkeséggel vettük tudomásul, hogy a főváros közelsége miatt számos műsorvezetőnk ma már televíziókban és országos rádióállomásokon folytatja karrierjét.

A KÉK DUNA Rádió Esztergom működési engedélye engedélye 2012-ben lejárt és helyén egy közszolgálati rádió megjelenítését tervezi a Médiatanács, ezért a rádió 16 év működés után befejezte sugárzását a 92.5-ön. Egyelőre nem tudjuk, hogy egy másik frekvencián visszatérhetünk-e Esztergomba. Műsorunk a neten továbbra is fogható.2501 Esztergom Pf 400
E-mail: egom@kekduna.huGyor
Székefehérvár
Mosonmagyaróvár
Tatabánya
Esztergom
Komárom
London

Kék Duna Info
Regisztráció
Köszöntjük Hajnalka nevű olvasóinkat.
Hajnalka: 19. századi névalkotás a hajnal szóból származik. E kicsinyítőképzős név egyben virágnév is
Holnap Gedeon, Johanna napja lesz.

Kék Duna horoszkóp