Kék Duna Reggel
K.T. TUNSTALL - Black Horse & The Cherry Tree
37. heti
ÖTÖSLOTTÓ
NYERŐSZÁMAI:
7 39 40 58 68
Találat Nyeremény (nettó Ft)
5 0
4 2.428.080
3 23.625
2 1.430
Az ötöslottó eddigi
nyerőszámai

Online játékok
Október 12.- önkormányzati választások
Október 12-én lesznek az önkormányzati választások. Az ország 8 milliónál több választópolgára a következő öt évre választhatja meg a települési önkormányzatok vezetőit és képviselőit. Az ország 3177 települése közül kettőben - a Tolna megyei Aparhanton és a Vas megyei Tanakajdon - marad el a polgármester-választás október 12-én, mert egy jelöltet sem vettek nyilvántartásba a választásra.
Lassan apad a Lajta
Lassan, de folyamatosan apad a Lajta vízszintje. Az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság szakemberei szerint az esti órákban csökkenhet Mosonmagyaróvárnál az első fokú készültség határértéke alá a vízszint.
Szív Világnapja Mosonmagyaróváron
A Szív Világnapjához kapcsolódóan szerveznek programokat a Flesch Károly Kulturális Központban szombaton (szeptember 27-én).
Négymillió eurós fejlesztés a Nolato Kft.-nél
Összesen 4,1 millió eurós, mintegy 1,3 milliárd forintos fejlesztést zárt le az egészségügyi felszereléseket gyártó mosonmagyaróvári Nolato Kft., jelentették be a társaság vezetői. Meleg Norbert ügyvezető igazgató közlése szerint kizárólag saját forrásból, 3200 négyzetméterrel, mintegy 9000 négyzetméterre növelték gyártóterületüket. Az új egységben összesen 35-40 fröccsöntő gépet helyezhetnek el annak érdekében, hogy ki tudják szolgálni a megnövekedett vevői igényeket. Az ügyvezető elmondta: a költségek kétötödét fordították csarnoképítésre, a fennmaradó hányadot az abba kerülő gépészetre. Arra számítanak, hogy 2016-ra a fejlesztés eredményeként 50-80 emberrel nőhet a Nolato most fél ezres létszáma.
Tovább csökkent a munkanélküliség
Az elmúlt hónapban tovább csökkent a munkanélküliség Tatabányán, az álláskeresők száma utoljára 2008 decemberében volt ilyen alacsony Tatabányán. Az álláskeresők száma 6,5 százalékra csökkent, ez közel 2 százalékkal kevesebb az országos átlagnál, a pályakezdő munkanélküliek is többen találtak munkát. A álláskeresők számának folyamatos csökkenésében nagy szerepe az ipari parkban működő nagyvállalatok fejlesztéseinek és a sikeres közmunkaprogramnak köszönhetően térségünkben egyre többen tudnak elhelyezkedni.
Helyreállt a közlekedés a győri vasútvonalon
Helyreállt a menetrend szerinti közlekedés a győri vasútvonalon, miután megjavították a biztosítóberendezést az almásfüzitői állomáson.
Számos program várja a fehérváriakat az Állampolgári Részvétel Hetében
Számos programmal készülnek a fehérvári civil szervezetek az Állampolgári Részvétel Hetére, amelyet szeptember 22-e és szeptember 28-a között rendeznek meg. A hét olyan rendezvények sorozatából áll, amelyek mindenki által érzékelhetően hívják fel a szűkebb és tágabb társadalmi környezet figyelmét a részvételi demokrácia fontosságára. Domokos Tamás, az Echo Nonprofit Network stratégiai igazgatója, és Molnár Tamás, az Új Nemzedék Kontaktpont Székesfehérvári Irodájának vezetője sajtótájékoztató keretében ismertette a részleteket a sajtó munkatársainak 2014. szeptember 22-én a Fehérvári Civil Központban.
A szén-monoxid-mérgezés veszélyére figyelmeztet az OKF
A fűtési szezon közeledtével érdemes ellenőriztetni a tüzelő- és fűtőberendezéseket, a kéményeket és a szén-monoxid-érzékelőt, mert így megelőzhetők a minden évben halálos áldozatokat követelő balesetek. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és az Országos Tűzmegelőzési Bizottság közleményében arra figyelmeztet: a tüzelő- és fűtőberendezések, az égéstermék-elvezető és szagelszívó rendszerek meghibásodása, valamint a helytelen műszaki megoldások tüzet, robbanást, füstmérgezést vagy szén-monoxid-mérgezést okozhatnak.
A házigazda nyerte a XV. Naszály Kupa-Id. Szobi Géza Emlékversenyt
A hétvégén hagyományosan a XV. Kistérségi Naszályi Napok programsorozat keretében rendezték a XV. Naszály Kupa-Id. Szobi Géza Emlékversenyt- nemzetközi gyermekcsapat sakkversenyt. A versenyre 23 csapat érkezett, azaz 100 gyerek és 50 szülő és kísérő Rév-Komáromból, Udvardról, Bátorkesziről, Szentpéterről, Tatabányáról, Tatáról, Dunaalmásról és a fővárosból.
Késnek a vonatok a Budapest-Győr vonalon
Elromlott az almásfüzitői állomás vasúti jelző- és biztosítóberendezése kedd reggel, ezért 20-30 perces késésekre kell számítani a Budapest-Győr vonalon.
Apad a Rába és a Lajta
Apad a Rába és a Lajta. Az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság közlése szerint a szakemberek arra számítanak, hogy Mosonmagyaróvárnál a Lajta vízszintje kedden késő estére csökkenhet az első fokú készültség határértéke alá. A vasárnap a felsőbb szakaszokon hullott eső hatására valamelyest emelkedett a Rába szintje, de reggelre ismét apadni kezdett a folyó.

 

Gyor
Székefehérvár
Mosonmagyaróvár
Tatabánya
Esztergom
Komárom
London

Kék Duna Info
Regisztráció
Köszöntjük Tekla nevű olvasóinkat.
Tekla: görög eredetű név. Jelentése: Isten dicsősége
Holnap Gellért, Mercédesz napja lesz.

Kék Duna horoszkóp