ALPHAVILLE - BIG IN JAPAN
Előrelépés az esztergomi frekvencia pályázat ügyében
Előrelépés az esztergomi pályázat ügyében! A Médiatanács heti ütlésén megvizsgálta pályázatunkat és úgy döntött, hogy az megfelel az alaki követelményeknek. A pályázaton ketten indultunk, de a másik pályázót már korábban súlyos alaki hibával kizárta az eljárásból. Egyedüli érvényes pályázóként várhatjuk, hogy most már felgyorsulnak az események és hamarosan újra szólhatunk Esztergomban!
Megsínyli a turizmus az ukrán válságot
Európában akár 20-30 százalékkal is csökkenhet az orosz turisták száma, és Magyarország sem tudja függetleníteni magát ennek hatásától: augusztusban 10 százalékkal esett az Oroszországból érkező turisták vendégéjszakáinak száma, így Ausztria Oroszországot megelőzve újra feljött a második helyre.
Meghalt a lipcsei klinikán ápolt ebolás beteg
Meghalt az az ebolával fertőzött afrikai beteg, akit múlt hét óta egy lipcsei klinikán kezeltek. Az 56 éves szudáni ENSZ-alkalmazottat csütörtökön szállították Libériából Lipcsébe. Az orvosok állapotát érkezésekor "erősen kritikusnak, ugyanakkor stabilnak" tartották.A férfi a harmadik olyan ebolás beteg, akit a nyugat-afrikai járvány év eleji kitörése óta Németországba szállítottak. Egy fertőzöttet jelenleg Frankfurt am Mainban kezelnek, míg egy másikat öt hét után egészségesen engedtek ki egy hamburgi kórházból.
Ketten meghaltak a heves esőzésekben Toscanában
Egy megduzzadt patak egy gépkocsit sodort el magával benne egy idős házaspárral az olaszországi Toscanában, ahol a rosszidő miatt több települést ki kellett üríteni. Az Elsa nevű patak lépett ki a medréből a Toscana déli részén levő Maremma térségében. A két idős ember egy országúton haladt az autóval, amikor a víz- és sártenger elborította a járművet. A helyszínre érkező tűzoltók már nem tudtak rajtuk segíteni. Az utóbbi napokban Olaszország észak-nyugati területét sújtó esőzések kedd este elérték Toscana tartományt.
Csütörtöki tárlatvezetés az Óramúzeumban
Ritka az az alkalom, amikor megnyitja kapuját a székesfehérvári Óramúzeum. Az érdeklődők október 16-án csütörtökön 14 és 17 óra között óránként vehetnek részt azokon a tárlatvezetéseken, amelyeken Kovács Jenő órásmester személyesen mutatja be magángyűjteményét és vezeti be látogatóit a különleges időmérők történetébe. Helyszín Kossuth-udvar, az órajáték épületében.
Korszerűsítik a komáromi teherkikötőt
Közel egymilliárd forintból korszerűsítik a komáromi teherkikötőt, modernizálják a hajók és tehergépkocsik átrakási rendszereit. A teherhajók rakodásának elősegítésére épített partfalat hoznak létre. Itt mobil kirakógéppel vagy daruval mozgatják meg az árut, mely szállítószalag-rendszeren át jut el a hajókból a teherautókba, vagy fordítva.
Sportcsarnokot épít a Tatai AC
Csaknem 500 néző befogadására alkalmas multifunkcionális sportcsarnok épül Tatán. A beruházás első üteméről szóló szerződést Lázár Ottó klubelnök és Paár Attila, a kivitelező West Hungária Bau Kft. ügyvezető igazgatója írta alá. Az építkezés első szakasza 628 millió forintba kerül, ebből önerőként 30 százalékot Tata Város Önkormányzata biztosít, a finanszírozás ezen felül a Magyar Kézilabda Szövetséghez benyújtott sportágfejlesztési program keretében a társasági adó (TAO) felajánlások felhasználásával történik.
Vége az útzárnak a 85-ös úton, a kónyi elágazásnál
Újraindult a forgalom a 85-ös főúton, a kónyi elágazásnál, ahol hajnalban busszal ütközött egy személyautó. A balesetben életét vesztette az a nő, akinek autójával összeütközött a busz.
Tartósan 400 forint alá kerülhet az üzemanyagok ára
Szakértők szerint tartósan 400 forint alá csökkenhet az üzemanyagok ára. Egyre olcsóbb ugyanis a kőolaj a világpiacon, és ez idővel érződik a magyar kutakon is. Szerdától a benzinért 9 forinttal, a gázolajért pedig 6 forinttal kell kevesebbet fizetni literenként. Ezzel a 95-ös benzin átlagára 403 forintra, a dízelé pedig 409 forintra csökken. Hosszú idő óta ez lesz a legnagyobb árcsökkenés a kutaknál.
Nincsenek magyarok Sierra Leonéban, Guineában és Libériában
A Külgazdasági és Külügyminisztérium konzuli szolgálatának nincs tudomása arról, hogy lennének magyarok az Ebola-járvány által leginkább érintett nyugat-afrikai országokban, Sierra Leonéban, Guineában és Libériában.

 

Gyor
Székefehérvár
Mosonmagyaróvár
Tatabánya
Esztergom
Komárom
London

Kék Duna Info
Regisztráció
Köszöntjük Géza nevű olvasóinkat.
Géza: régi magyar személynév, többek között szent István király apjának, Géza fejedelemnek a neve. Török eredetű méltóságnév, jelentése herceg. A név mai formája a középkori írott forrásoknak a 19. századi téves olvasatából származik
Holnap Edina napja lesz.

Kék Duna horoszkóp