Fifth Harmony - Work From Home
Nagyarányú győzelmet arattak a kormánypártok a helyhatósági választásokon
A nem végleges adatok szerint az összes megyei közgyűlésben és a fővárosban is a Fidesz-KDNP képviselői alkotják majd a többséget. A főpolgármester a voksok 49 százalékával Tarlós István, a kormányerők jelöltje maradhat. Győzelmet aratott a Fidesz-KDNP az idei önkormányzati választásokon; a Jobbik javított a négy évvel ezelőtti pozícióján, a legerősebb baloldali párt továbbra is az MSZP. A megyei jogú városok túlnyomó többségében, 20-ban a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje nyert, csak Békéscsabán (független), Salgótarjánban (DK-Együtt-MSZP-TVE-ST) és Szegeden (DK-Együtt-MSZP-PM-Szegedért) nem kormánypárti jelölt győzött. A Fidesz-KDNP minden megyei közgyűlésben többséget szerzett.
Megsínyli a turizmus az ukrán válságot
Európában akár 20-30 százalékkal is csökkenhet az orosz turisták száma, és Magyarország sem tudja függetleníteni magát ennek hatásától: augusztusban 10 százalékkal esett az Oroszországból érkező turisták vendégéjszakáinak száma, így Ausztria Oroszországot megelőzve újra feljött a második helyre.
Meghalt a lipcsei klinikán ápolt ebolás beteg
Meghalt az az ebolával fertőzött afrikai beteg, akit múlt hét óta egy lipcsei klinikán kezeltek. Az 56 éves szudáni ENSZ-alkalmazottat csütörtökön szállították Libériából Lipcsébe. Az orvosok állapotát érkezésekor "erősen kritikusnak, ugyanakkor stabilnak" tartották.A férfi a harmadik olyan ebolás beteg, akit a nyugat-afrikai járvány év eleji kitörése óta Németországba szállítottak. Egy fertőzöttet jelenleg Frankfurt am Mainban kezelnek, míg egy másikat öt hét után egészségesen engedtek ki egy hamburgi kórházból.
Ketten meghaltak a heves esőzésekben Toscanában
Egy megduzzadt patak egy gépkocsit sodort el magával benne egy idős házaspárral az olaszországi Toscanában, ahol a rosszidő miatt több települést ki kellett üríteni. Az Elsa nevű patak lépett ki a medréből a Toscana déli részén levő Maremma térségében. A két idős ember egy országúton haladt az autóval, amikor a víz- és sártenger elborította a járművet. A helyszínre érkező tűzoltók már nem tudtak rajtuk segíteni. Az utóbbi napokban Olaszország észak-nyugati területét sújtó esőzések kedd este elérték Toscana tartományt.
Csütörtöki tárlatvezetés az Óramúzeumban
Ritka az az alkalom, amikor megnyitja kapuját a székesfehérvári Óramúzeum. Az érdeklődők október 16-án csütörtökön 14 és 17 óra között óránként vehetnek részt azokon a tárlatvezetéseken, amelyeken Kovács Jenő órásmester személyesen mutatja be magángyűjteményét és vezeti be látogatóit a különleges időmérők történetébe. Helyszín Kossuth-udvar, az órajáték épületében.
Korszerűsítik a komáromi teherkikötőt
Közel egymilliárd forintból korszerűsítik a komáromi teherkikötőt, modernizálják a hajók és tehergépkocsik átrakási rendszereit. A teherhajók rakodásának elősegítésére épített partfalat hoznak létre. Itt mobil kirakógéppel vagy daruval mozgatják meg az árut, mely szállítószalag-rendszeren át jut el a hajókból a teherautókba, vagy fordítva.
Sportcsarnokot épít a Tatai AC
Csaknem 500 néző befogadására alkalmas multifunkcionális sportcsarnok épül Tatán. A beruházás első üteméről szóló szerződést Lázár Ottó klubelnök és Paár Attila, a kivitelező West Hungária Bau Kft. ügyvezető igazgatója írta alá. Az építkezés első szakasza 628 millió forintba kerül, ebből önerőként 30 százalékot Tata Város Önkormányzata biztosít, a finanszírozás ezen felül a Magyar Kézilabda Szövetséghez benyújtott sportágfejlesztési program keretében a társasági adó (TAO) felajánlások felhasználásával történik.
Vége az útzárnak a 85-ös úton, a kónyi elágazásnál
Újraindult a forgalom a 85-ös főúton, a kónyi elágazásnál, ahol hajnalban busszal ütközött egy személyautó. A balesetben életét vesztette az a nő, akinek autójával összeütközött a busz.
Tartósan 400 forint alá kerülhet az üzemanyagok ára
Szakértők szerint tartósan 400 forint alá csökkenhet az üzemanyagok ára. Egyre olcsóbb ugyanis a kőolaj a világpiacon, és ez idővel érződik a magyar kutakon is. Szerdától a benzinért 9 forinttal, a gázolajért pedig 6 forinttal kell kevesebbet fizetni literenként. Ezzel a 95-ös benzin átlagára 403 forintra, a dízelé pedig 409 forintra csökken. Hosszú idő óta ez lesz a legnagyobb árcsökkenés a kutaknál.
Nincsenek magyarok Sierra Leonéban, Guineában és Libériában
A Külgazdasági és Külügyminisztérium konzuli szolgálatának nincs tudomása arról, hogy lennének magyarok az Ebola-járvány által leginkább érintett nyugat-afrikai országokban, Sierra Leonéban, Guineában és Libériában.
Csecsemőt hagytak egy enyingi idősotthon bejáratánál
Vasárnap reggel egy nő egy enyingi idősotthon bejáratánál hagyta éjszaka született gyermekét. A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője Kiss Z. Edward elmondta, hogy az idősotthon egyik dolgozója értesítette őket az elhagyott kisdedről, aki élt, de nehezen lélegzett. Az otthonban szakszerű ellátásban részesült, utána vitték kórházba. Egy térfigyelő kamera alapján beazonosítottak egy autót és annak tulajdonosát. Az anya elismerte, hogy a kocsi hátsó ülésén szülte meg a kislányt.

 

Gyor
Székefehérvár
Mosonmagyaróvár
Tatabánya
Esztergom
Komárom
London

Kék Duna Info
Regisztráció
Köszöntjük Azurea, Hella nevű olvasóinkat.
Azurea: feltehetően az azúr közszóval összefüggő, latinos képzésű név. Jelentése: azúrkék, élénk világoskék
Hella: a Heléna és a Helga német becézőjéből származik.
Holnap Csanád, Emil napja lesz.

Kék Duna horoszkóp