Kék Duna Szieszta
HOOBASTANK - The Reason
 Elkészült a székesfehérvári Szent György kórház új műtőblokkja

Befejeződött a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház 2020-ig tartó fejlesztésének első üteme: 3,4 milliárd forintból felépült az új műtőblokk. A székesfehérvári önkormányzat közleménye szerint a hatezer négyzetméter alapterületű műtőblokkot - az orvosi gépek és műszerek beszerzése után - év végén vehetik birtokba az érintett osztályok.

Itt kap helyet tíz műtő, a központi sterilizáló, egy harmincágyas szeptikus osztály, valamint a központi intenzív osztály 15 ággyal. A épület alapkövét tavaly októberben tették le. Csernavölgyi István főigazgató szerint: a műtőblokk elrendezése a kor legmagasabb orvosszakmai elvárásainak felel meg. Az új épületet folyosó kapcsolja a főépülethez és a D épülethez, így a gyógyító munka zárt térben zajlik, mostantól a betegeket az egyes osztályok között nem szabad téren kell mozgatni. A 2020 végéig tartó, struktúraváltoztatást támogató infrastruktúra-fejlesztésre a kórház nyolcmilliárd forintnyi támogatást nyert el. 2018-ra készül el az új belgyógyászati tömb, majd a teljes beruházás eredményeként 2020-ra létrejön az új tömbkórház.Keresés a(z)
Kék Duna Rádió Székesfehérvár hírei között.
Nyomtatható verzió
Küldje el e-mailben!
"Login" | Belépés/Regisztráció | 0 Hozzászólás
Rendezés:
Minden hozzászólás a szerzők tulajdona. Nem feltétlenül értünk egyet velük, és nem vállalhatunk felelősséget a hozzászólások tartalmáért.

Névtelenül nem lehet hozzászólni, kérjük regisztrálja magát rendszerünkben!