Kék Duna Szieszta
HOOBASTANK - The Reason
 Elkezdődik a Szilvamag területének felújítása Maroshegyen

Elkezdődnek a felújítások a maroshegyi Szilvamag környékén. A körzet önkormányzati képviselője, Brájer Éva a helyszínen elmondta, hogy a városrész központjának tervei már korábban elkészültek, a megvalósítás első lépései pedig még ősszel elkezdődnek. Az első ütemben elkészül majd a csapadékvíz elvezetése is. A következő évben az út rendbe tétele lesz a cél, így a kiszélesítést követően az új burkolaton már biztonságosan zajlik a kétirányú közlekedés. a Szilvamag utca kétirányú marad és kiszélesítik az útburkolatot is. A képviselő beszámolt arról is, hogy az idősek otthona és az óvoda közötti lakóházaknál lévő bekötőút mart aszfalt burkolatot kap.

„A terveket pár éve készítettük el, most pedig megkezdjük a Maroshegy központjának számító Szilvamag utca felújítását.” – jelentette be a helyszínen tartott sajtótájékoztatón Brájer Éva. A városrész önkormányzati képviselője elmondta, mivel a terv teljes körű, komplex, a kivitelezés teljes költsége is igen magas, így több ütemben valósíthatják meg ezeket a munkákat. „Erre az évre terveztük az első rész kivitelezési munkálatait, amelyek érintik a gyalogosközlekedést. A Szilvamag utca Maroshegynek egy igen forgalmas része. Nagyon sok gyermek jár erre iskolába, így ezért is fontos, hogy a járda megépülésével biztonságosabbá váljék ez a szakasz. A Nagyváradi utcát az elmúlt években felújítottuk és elkészült a csíkos, térkövezett járda. Ezt szeretnénk folytatni a Temesvári utcáig, hogy egyszer majd a maroshegyi gyerekek a csíkos járdán végig tudjanak menni egészen a Táncsics iskoláig.” Az első ütemben elkészül majd a csapadékvíz elvezetése is. A következő évben az út rendbe tétele lesz a cél, így a kiszélesítést követően az új burkolaton már biztonságosan zajlik a kétirányú közlekedés. a Szilvamag utca kétirányú marad és kiszélesítik az útburkolatot is. A körzet képviselője a Szilvamag felújítása kapcsán türelmet és figyelmet kért a maroshegyiektől a kivitelezés idejére. Brájer Éva a további beruházások között említette, hogy a Rádió utcában az idősek otthona és az óvoda közötti lakóházaknál lévő bekötőút mart aszfalt burkolatot kap, az ott élők régi igényét teljesítve. A Rádió utcában már a héten indul a kivitelezés.Keresés a(z)
Kék Duna Rádió Székesfehérvár hírei között.
Nyomtatható verzió
Küldje el e-mailben!
"Login" | Belépés/Regisztráció | 0 Hozzászólás
Rendezés:
Minden hozzászólás a szerzők tulajdona. Nem feltétlenül értünk egyet velük, és nem vállalhatunk felelősséget a hozzászólások tartalmáért.

Névtelenül nem lehet hozzászólni, kérjük regisztrálja magát rendszerünkben!