Kék Duna Szieszta
Capital Cities - Safe And Sound
Belföld
« VISSZA
Keresés a hírek között:
Megsínyli a turizmus az ukrán válságot
Európában akár 20-30 százalékkal is csökkenhet az orosz turisták száma, és Magyarország sem tudja függetleníteni magát ennek hatásától: augusztusban 10 százalékkal esett az Oroszországból érkező turisták vendégéjszakáinak száma, így Ausztria Oroszországot megelőzve újra feljött a második helyre.
Tartósan 400 forint alá kerülhet az üzemanyagok ára
Szakértők szerint tartósan 400 forint alá csökkenhet az üzemanyagok ára. Egyre olcsóbb ugyanis a kőolaj a világpiacon, és ez idővel érződik a magyar kutakon is. Szerdától a benzinért 9 forinttal, a gázolajért pedig 6 forinttal kell kevesebbet fizetni literenként. Ezzel a 95-ös benzin átlagára 403 forintra, a dízelé pedig 409 forintra csökken. Hosszú idő óta ez lesz a legnagyobb árcsökkenés a kutaknál.
Nincsenek magyarok Sierra Leonéban, Guineában és Libériában
A Külgazdasági és Külügyminisztérium konzuli szolgálatának nincs tudomása arról, hogy lennének magyarok az Ebola-járvány által leginkább érintett nyugat-afrikai országokban, Sierra Leonéban, Guineában és Libériában.
Oroszország a mezőgazdaságon kívüli okokból vezette be az importtilalmat
Az agrárgazdaságért felelős államtitkár szerint Oroszország a mezőgazdaságon kívüli okokból vezette be az importtilalmat, ezért annak káros hatásait a közös európai uniós agrárpolitikán kívüli forrásokból kell enyhíteni.
Sikeresen kezelik a komáromi helyzetet
Sikeresnek tartja a komáromi Nokia-gyár bezárása miatt kidolgozott gazdasági akcióterv megvalósítását a Külgazdasági és Külügyminisztérium. Szijjártó Péter tárcavezető még a minisztérium parlamenti államtitkáraként júliusban, a Microsoft Nokia globális leépítési döntései miatt utasította a Nemzeti Befektetési Ügynökség vezetőit, hogy gyorsítsák fel a tárgyalásokat azzal a 3 külföldi vállalattal, amelyek komoly munkahelyteremtéssel járó, termelő beruházást akarnak létrehozni Komáromban.
A Zemplénben is megjelent a farkas
Állandósulni látszik a farkas jelenléte az Északerdő Zrt. kezelésében lévő zempléni állami erdőkben. Az Északerdő Zrt. munkatársai az elmúlt időszakban többször észlelték, hogy farkas él a belső-zempléni területeken. Néhány alkalommal látták is a nagyragadozót, ráadásul többször találták meg frissen hátrahagyott lábnyomait, valamint egy-egy zsákmányának maradványait. Az Aggteleki-karszton, a Szín-Szelcepusztai vadászterületen már egy évtizede jelen vannak a farkasok, a Bükk hegységben pedig az elmúlt években jelentek meg. A Zemplénben nemcsak a farkas telepedett meg, tavaly egy hiúzról készített felvételt az egyik vadkamera.
Kósa Lajos: legalább 30 százalékkal kevesebb bürokráciát
A bankok elszámoltatása mellett a következő időszak másik fontos feladatának a bürokrácia csökkentését nevezte Kósa Lajos. A Fidesz ügyvezető alelnöke szerint "jó harminc százalékkal" csökkenteni kellene a magyar jogszabályok mennyiségét. Kifejtette: több felmérés szerint Magyarország GDP-arányosan nagyjából 10,6 százalékot költ ügyintézésre, miközben ez az arány Hollandiában 3,8 százalék, az uniós átlag pedig 4 százalék körül van. Kósa Lajos szerint, ha csak a felére csökkentenék a bürokráciát, már a GDP mintegy 5 százalékát lehetne máshogy felhasználni. Kósa Lajos kiemelte: egy sor olyan eljárás, jogszabály, rendelet, végrehajtási utasítás van, amelynek a betartása sok pénzbe kerül, de teljesen értelmetlen. Ha ezeket megszüntetik, GDP-arányosan jóval kevesebbet kell adminisztrációra költeni, és több maradhat a gazdaság szereplőinél.
Újra felmérik a lakosság tápláltsági állapotát
Újra felmérik a lakosság tápláltsági állapotát. A vizsgálatban több mint háromezer felnőttet keresnek meg az ország 122 településén. A 2009-es országos táplálkozás- és tápláltságiállapot-vizsgálat adatai szerint a felnőtt lakosság csaknem kétharmada túlsúllyal küzd. A projekt célja, hogy megismerjék a felnőtt lakosság táplálkozási szokásait, újbóli mérésekkel határozzák meg a túlsúly, az alultápláltság és a hasi elhízás előfordulását, valamint nyomon kövessék a változásokat.
Több harci járművet szállítanak vasúton a héten
A Közös fellépés 2014 gyakorlat keretében a héten több ütemben harckocsikat, páncélozott csapatszállítókat, teherautókat és konténereket szállítanak majd vasúton Hajmáskérről Tatára, Hajdúhadházra és Hódmezővásárhelyre. A Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnokság és alárendelt katonai szervezetei őszi, kilenc nemzet részvételével zajló kiképzési sorozata szeptember 8-án kezdődött és október 17-ig tart a Bakonyban.
Csökken az üzemanyagok ára
Csökken az üzemanyagok ára. A Mol bruttó 6 forinttal csökkenti a gázolaj és 9 forinttal a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán.

Következő 10 hír »
 

Gyor
Székefehérvár
Mosonmagyaróvár
Tatabánya
Esztergom
Komárom
London

Kék Duna Info
Regisztráció
Köszöntjük Zsuzsanna nevű olvasóinkat.
Zsuzsanna: héber eredetű bibliai név. Jelentése: liliom. A 17. századtól kezdve egészen az 1980-as évekig az egyik leggyakoribb magyar női név volt.
Holnap Aladár, Álmos napja lesz.

Kék Duna horoszkóp