Kék Duna Szieszta
Capital Cities - Safe And Sound
Külföld
« VISSZA
Keresés a hírek között:
Meghalt a lipcsei klinikán ápolt ebolás beteg
Meghalt az az ebolával fertőzött afrikai beteg, akit múlt hét óta egy lipcsei klinikán kezeltek. Az 56 éves szudáni ENSZ-alkalmazottat csütörtökön szállították Libériából Lipcsébe. Az orvosok állapotát érkezésekor "erősen kritikusnak, ugyanakkor stabilnak" tartották.A férfi a harmadik olyan ebolás beteg, akit a nyugat-afrikai járvány év eleji kitörése óta Németországba szállítottak. Egy fertőzöttet jelenleg Frankfurt am Mainban kezelnek, míg egy másikat öt hét után egészségesen engedtek ki egy hamburgi kórházból.
Ketten meghaltak a heves esőzésekben Toscanában
Egy megduzzadt patak egy gépkocsit sodort el magával benne egy idős házaspárral az olaszországi Toscanában, ahol a rosszidő miatt több települést ki kellett üríteni. Az Elsa nevű patak lépett ki a medréből a Toscana déli részén levő Maremma térségében. A két idős ember egy országúton haladt az autóval, amikor a víz- és sártenger elborította a járművet. A helyszínre érkező tűzoltók már nem tudtak rajtuk segíteni. Az utóbbi napokban Olaszország észak-nyugati területét sújtó esőzések kedd este elérték Toscana tartományt.
Festménnyel is lehet adót fizetni Olaszországban
Pénz helyett festménnyel, szoborral, értékes könyvvel, régészeti lelettel vagy ingatlannal, földbirtokkal is lehet adót fizetni Olaszországban.
Evo Morales nyert Bolíviában
Evo Morales jelenlegi államfő nyerte a vasárnap rendezett bolíviai elnökválasztást. Az adatok szerint Morales szerezte meg a voksok 53,7 százalékát, míg az ellenzék vezető jelöltje, Samuel Dorina Medina 30 százalékot kapott. Az elnök harmadik mandátumát kezdheti meg.
Genovát víz és sártenger öntötte el
Katasztrófa sújtotta területnek nyilvánították az északnyugat-olaszországi Genova városát és környékét, miután a heves esőzések miatt először víz, majd sártenger öntötte el a várost a péntekre virradó éjszaka.
Két amerikai és egy német tudós kapta megosztva az idei kémiai Nobel-díjat
Két amerikai és egy német tudós kapta megosztva az idei kémiai Nobel-díjat - jelentette be a Svéd Királyi Tudományos Akadémia. A kutatók a nanoszkópiának nevezett mikroszkopikus technika kifejlesztéséért érdemelték ki az elismerést.
Lipcsében kezelnek egy Ebola-fertőzöttet
A németországi Lipcsébe szállítottak és ott kezelnek egy Ebola-vírussal fertőzött beteget. A beteg állapotáról nem közölt információkat a szászországi egészségügyi minisztérium. Németországban korábban már sikeresen kezeltek egy Ebolával megfertőződött beteget. Szintén Németországban, Frankfurtban kezelnek egy ugandai orvost, aki Sierra Leonéban kapta el a vírust, ahol egy olasz segélyszervezet munkatársaként küzdött a járvány ellen.Korábban Spanyolországban két hazaszállított Ebola-fertőzött életét vesztette, és egyiküktől egy ápoló is elkapta a betegséget. Ez volt az első eset, hogy valaki Afrikán kívül kapta el a fertőzést. Egy ebolás beteg az Egyesült Államokban is életét vesztette, de ő még Nyugat-Afrikában fertőződött meg.
Schumacher lassan normális életet élhet
Rövid időn belül újra viszonylag normális életet élhet Michael Schumacher, volt hétszeres Formula-1-es bajnok. Erről számolt be a Nemzetközi Automobil Szövetség elnöke, a Ferrari egykori csapatfőnöke, Jean Todt, aki otthonában látogatta meg Schumachert.
Robbanás egy lengyelországi bányában, sokan megsérültek
Huszonnyolc bányász megsérült, köztük nyolc súlyosan a sziléziai Myslowice-Wesola bányában történt sújtólégrobbanásban. A robbanás 664 méteres mélységben történt, feltehetően metángáz okozta. A robbanás idején 37 bányász dolgozott a tárna mélyén, 36-ot közülük kimentettek. Robbanásveszély miatt azonban a mentést a reggeli órákban felfüggesztették.
Újabb halottakat találtak a japán vulkánnál
Két újabb halálos áldozatot találtak a mentőosztagok a japán Ontake vulkánon, másfél héttel a tűzhányó kitörése után. A rendőrség, a tűzoltóság és a japán szárazföldi önvédelmi erő tagjai háromnapos kényszerszünet után folytatták a holttestek utáni kutatást kedden, miután az előző napokban a Fanfon tájfun által okozott ítéletidő miatt nem tudtak felmenni a hegyre.

Következő 10 hír »
 

Gyor
Székefehérvár
Mosonmagyaróvár
Tatabánya
Esztergom
Komárom
London

Kék Duna Info
Regisztráció
Köszöntjük Zsuzsanna nevű olvasóinkat.
Zsuzsanna: héber eredetű bibliai név. Jelentése: liliom. A 17. századtól kezdve egészen az 1980-as évekig az egyik leggyakoribb magyar női név volt.
Holnap Aladár, Álmos napja lesz.

Kék Duna horoszkóp