Kék Duna Szieszta
Burak Yeter/Danelle Sandoval - Tuesday
Szabadidő
« VISSZA
Keresés a hírek között:
Egészség - Programok - Programok-Győr - Programok-Komárom - Programok-Tatabánya - Programok-Esztergom
Flash mob a Széchenyi téren
Flash mobot szerveznek a győri Széchenyi téren. A flash mobon az esemény hirtelen jön létre valamely nyilvános helyen, majd ugyanolyan hirtelen fel is oszlik. Célja a szórakoztatás és a figyelemfelkeltés. A győri flash mob legfőbb célja felhívni a figyelmet arra, hogy táncolni jó. A megmozdulás résztvevői elsősorban a Dance4you Táncstúdió növendékei, valamint vállalkozó szellemű győriek lesznek. A program szombaton (október 19.) délután négy órakor kezdődik. A csatlakozni kívánóknak a flash mobot megelőzően több alkalommal lehetőséget biztosítanak táncórák formájában arra, hogy betanulják a flash mob koreográfiáját. Ezenkívül a szervezők az interneten közzétesznek egy videót, ami alapján bárki megtanulhatja az előadandó táncot. További információ a táncstúdió internetes oldalán olvasható.
IX. Egészségfesztivál Dunaszerdahelyen
9. alkalommal rendezik meg az Egészségfesztivált Dunaszerdahelyen szombaton a Városi Művelődési Központban. A fesztiválon előadásokat hallhatnak a látogatók Bertalan Viola, életmódtanácsadótól és Bödők Károly természetgyógyásztól a csontritkulásról és az ízületi bántalmakról. Mozgásos meditációt tart Nagy László reiki-tanár, majd Dr. Tóth Csaba paleolit szemléletű orvos osztja meg gondolatait. Az eseményen, vérnyomásmérés, masszázsok, méregtelenítés, Bemer-terápia, sók, kristályok is várják az érdeklődőket.
Családi táncházak szombaton Székesfehérváron
Két helyszínen is szerveznek családi táncházat szombaton este Székesfehérváron. A Helyőrségi Klubban a Kákics együttes délután 5 órától hagyományos csángó mulatságba várja a gyerekeket és szüleiket, a program vendége lesz Varró János népzenész. A Táncházban az Alba Regia Táncegyesület szervez gyermekjátszót és felnőtt táncházat , szintén 5 órától a szabadkai Juhász zenekar közreműködésével.
Hangverseny a tatabányai zeneiskolában
Szenthelyi Miklós, Kossuth díjas hegedűművész és Szenthelyi Judit a Magyar Köztársaság Lovagkeresztjével kitüntetett zongoraművész adnak hangversenyt pénteken (október 18.) este hat órakor a Tatabányai Erkel Ferenc Zeneiskolában. A hangversenyen Dvorak G-dur szonátája, Mendelssohn F-dur szonátája és e-moll hegedűversenye csendül fel.
Az Egressy Kórus ad koncertet szombaton Tatán
Koncertet ad az Egressy Kórus és Egressy Kamarakórus szombaton (október 19.) este fél 7-kor a Menner Bernát Zeneiskola Liszt Ferenc hangversenytermében. A koncerten közreműködik Tóka Szabolcs orgonaművész, meghívott vendég a keszthelyi Helikon Kórus.
Múzeumok Őszi Fesztiválja - Diákok buli előtt Mosonmagyaróváron
Retro Repro címmel nyílik rendhagyó időpontban kiállítás a Cselley-házban. A Múzeumok Őszi Fesztiválja keretében megrendezett Nagy Rajzoláson a város diákjai ültették át az általuk elképzelt korokba Aba-Novák Vilmos alkotását. A megnyitót pénteken (október 18.) este 8 órakor tartják.
Világörökségi Díjazott Magyar Tájak és Városok - kiállítás a Kisfaludi Közösségi Házban
Révész Antal grafikusművész alkotásaiból nyílik kiállítás  pénteken 6 órakor a Kisfaludi Közösségi Házban.
Kortárs üvegfestők állítanak ki a Szabadművelődés Házában
Kortárs üvegfestészet címmel a Szabadművelődés Házában működő üvegfestő kör munkáiból nyílik kiállítás  csütörtökön 6 órakor.
Csillagászati előadás a FIÓKban
Interaktív ismeretterjesztő előadást tartanak a csillagászatról a FIÓK Klubban, pénteken.
Böllérnapok február közepén Győrben
Böllérnapokat tartanak február 15. és 17. között Győrben. A hagyományos böllérkedési szokásokat felelevenítő rendezvényt összekötik a téltemetési tradícióval és a szomszédos országok népzenei, néptánc- és gasztronómiai kultúrájának bemutatójával.

 

Gyor
Székefehérvár
Mosonmagyaróvár
Tatabánya
Esztergom
Komárom
London

Kék Duna Info
Regisztráció
Köszöntjük Zsuzsanna nevű olvasóinkat.
Zsuzsanna: héber eredetű bibliai név. Jelentése: liliom. A 17. századtól kezdve egészen az 1980-as évekig az egyik leggyakoribb magyar női név volt.
Holnap Aladár, Álmos napja lesz.

Kék Duna horoszkóp