Kék Duna Szieszta
Capital Cities - Safe And Sound
Kék Duna Weekend
« VISSZA
Keresés a hírek között:
5 szuper karcsúsító zöldség
A vitaminban és rostban gazdag zöldségek egészségesek, finomak és még a fogyókúrádat is segíthetik. Összegyűjtöttük azokat a zöldségféléket, amelyek hozzájárulhatnak fogyókúrád sikeréhez!
Az influenzavírus a száraz levegőt szereti
Az influenzavírus tovább marad életképes a levegőben akkor, ha az abszolút páratartalom alacsony, állapították meg amerikai tudósok. Ezzel tudományosan bebizonyosodott az az ősi tapasztalat, hogy a hideg téli hónapokban több ember betegszik meg influenzában, mint máskor. Amikor a levegő abszolút páratartalma alacsony - mint a betegség csúcsidőszakában, januárban és februárban - akkor a vírus tovább marad életképes és a fertőzési arány növekszik.
A sok C-vitamin csökkenti a fiatal nők vérnyomását
Azoknak az amerikai lányoknak a legalacsonyabb a vérnyomása, akiknek vérében sok a C-vitamin. A minél több gyümölcs, zöldség fogyasztását tanácsoló tudományos vizsgálat eredményeit a táplálkozástudomány vezető folyóirata, a Nutrition Journal közölte.
15 perces gyors pizza olaszosan!
Gyorsabb az elkészítése, mintha megrendeljük valamelyik pizzafutárnál, és ízlésünk szerint fűszerezhetjük.

Hozzávalók 2 személyre: 20 dkg darabolt hámozott paradicsom, olaszos fűszerkrém, ételízesítő, tetszés szerint 5 dkg zsombor, 1 csomag mozzarella sajt, 1 csomag elősütött pizzalap (32 cm átmérőjű), 6 hajszálvékony szelet sonka (kb. 6 dkg; pármai vagy pácolt), a díszítéshez tetszés szerint friss bazsalikom.
A tíz legegészségesebb élelmiszer
Nem kell egyből olyan ijesztő dolgokra gondolni, mint a búzacsíra, a búzakorpa vagy a tofu. Ugyanis a listát nem biomániás, vegtáriánus emberkék állították össze, hanem olyan emberek, akik próbáltak tekintettel lenni mindenki ízlésére, kérdés az, hogy mennyire sikerült.
Sajttal a csontritkulás ellen
A betegséget „hallgatag gyilkosnak” is nevezik: gyilkos, hiszen az időskori, gyakran halálos csípő- és combnyak-törések, valamint a borda és csuklótörések jelentős százalékát a tömegükben megritkult, „porózus” csontok okozzák. Ugyanakkor hallgatag is, hiszen a megfelelő csonttömeg gyermekkorban, legkésőbb a fiatal felnőttkorig alakítható ki a megfelelő kalcium-bevitellel.
Egy szuper finom desszert - bárkit feldob!
Egy szuper finom desszert - bárkit feldob! Az alábbi recept gyors, könnyen elkészíthető, sütést nem igényel és a hamisítatlan itáliai íz-költeményt képviseli. Garantált siker!
Könnyű gyakorlatok, hogy formába tartsuk magunkat
Ha nincs kedve megerőltető edzésbe kezdeni, ám mégis szívesen mozogna, végezzen egyszerű gyakorlatokat, amivel formában tarthatja magát.

Bemelegítés
Mielőtt bármelyik gyakorlatot elkezdené, mindenképpen végezzen néhány egyszerű bemelegítést.

- Kezét kulcsolja össze a feje felett, és nyújtózkodjon, amíg nem érzi, hogy megfeszül a háta, az oldala, a válla és a karja.
- Végezzen törzskörzést mindkét irányba.Tegye csípőre a kezét, és felsőtestével forduljon először jobbra, majd balra, és ezt folytassa felváltva.
- Guggoljon le, aztán álljon fel, közben hajoljon előre, és próbálja megérinteni a talajt.
A leghatásosabb házi gyógymódok - légcsőhurutra
Vége a "tavasziasan téli" napoknak, megjött az influenza újabb hulláma. A köhögős, lázas, hurutos betegségek nem kímélnek se felnőttet, se gyereket. Ám mielőtt a gyógyszertárakba rohannánk, érdemes kipróbálni egy-két ősi gyógymódot, olcsó házi praktikát a gyógyításra. Hatékony és kímélő ötletek!
Tejkaramella házilag - recept
Magyarországon a legismertebb formája talán a tehénkével díszített, lengyel származék, a krówki. Évtizedes múltja van Európa meghódításában. Az elnevezés jelentése körülbelül: „aranyos kis tehén”. Itthon nem kifejezetten divat házilag készíteni, pedig a lehetőségek végtelen tárházát nyithatjuk meg önmagunk előtt.

 

Gyor
Székefehérvár
Mosonmagyaróvár
Tatabánya
Esztergom
Komárom
London

Kék Duna Info
Regisztráció
Köszöntjük Zsuzsanna nevű olvasóinkat.
Zsuzsanna: héber eredetű bibliai név. Jelentése: liliom. A 17. századtól kezdve egészen az 1980-as évekig az egyik leggyakoribb magyar női név volt.
Holnap Aladár, Álmos napja lesz.

Kék Duna horoszkóp