Kék Duna Szieszta
Capital Cities - Safe And Sound
Kék Duna Rádió Esztergom
« VISSZA
Keresés a hírek között:
Külföld - Helyi - Belföld - Gazdasági - Sport - Regionális sport - Közlekedés - Kultúra - Bulvár...
Előrelépés az esztergomi frekvencia pályázat ügyében
Előrelépés az esztergomi pályázat ügyében! A Médiatanács heti ütlésén megvizsgálta pályázatunkat és úgy döntött, hogy az megfelel az alaki követelményeknek. A pályázaton ketten indultunk, de a másik pályázót már korábban súlyos alaki hibával kizárta az eljárásból. Egyedüli érvényes pályázóként várhatjuk, hogy most már felgyorsulnak az események és hamarosan újra szólhatunk Esztergomban!
Visszakapcsolt a Magyar Suzuki
Visszafogta termelését az esztergomi Magyar Suzuki Zrt. – erősítette meg Ruska Viktória vállalati kommunikációs vezető. A gyárban egy ideje a korábbi kettő helyett egy műszakban dolgoznak, és ez már így is marad az év végéig. Megszűnt a Splash modell, valamint az eredeti SX4 gyártása. Utóbbinak van egy változata, az SX4 S-Cross, amelynek egy évvel ezelőtt volt a bemutatója. Jelenleg tehát két modell, az S-Cross és a Swift készül Esztergomban.
Kikötői turistaközpontot tervez Esztergomban a Strigonium Zrt.
Esztergomban, a Duna és a Kis-Duna találkozásánál lévő kikötőben turistaközpontot tervez a városgazdálkodást végző Strigonium Zrt. az állami tulajdonú Mahart-Passnave Kft.-vel együttműködve - mondta el a társaság vezérigazgatója. Hendrik Krisztina tájékoztatása szerint a létesítmény kihasználja a Duna adta lehetőségeket, így kiszolgálná a kikötőben partra lépő turistákat, illetve nyitva állna a városlakók előtt is, hiszen Esztergomban jelenleg nincs olyan helyszín, ahol családok együtt szórakozhatnak.
Hárommilliárd forintos kapacitásbővítés az esztergomi Kirchhoffnál
A legkorszerűbb, melegenalakító berendezések beszerzésével lezárult a karosszériaelemeket gyártó Kirchhoff Hungária Kft. esztergomi gyárának 2,9 milliárd forintos kapacitásbővítő beruházása - közölte a társaság ügyvezető igazgatója. Körtvélyessy Géza tájékoztatása szerint a beruházással 49 új munkahely jött létre. A 2012 májusától 2014 szeptemberéig tartó bővítéshez a vállalat az Európai Uniótól és a magyar kormánytól összesen több mint 745 millió forint támogatást kapott.
Létrehoztak egy ideiglenes utat a 10-es főút pilisvörösvári szakasza mentén
Vasárnap délutántól lehet közlekedni a 10-es főút pilisvörösvári szakaszával párhuzamos ideiglenes úton , amelyet a szombati földomlás miatt építettek ki. Az autósok kétszer egysávos, aszfaltburkolatú szakaszon óránként 30 kilométeres sebességgel közlekedhetnek.
Magyar-Szlovák Üzletember Találkozó Esztergomban
Magyar-Szlovák Üzletember Találkozót szervezett a Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Esztergomba, a Kamara székházába. Az eseményen Völner Pál országgyűlési képviselő, Popovics György a megyei közgyűlés elnöke és Szerencsés László, a kamara elnöke köszöntötte a meghívottakat. Völner Pál beszédében a magyar-szlovák gazdasági kapcsolatokról elmondta, hogy már évek óta a magyar külpiac 4-5. helyét foglalja el a szlovák piac. Az államközi megállapodásoknak köszönhetően pedig a két ország kiemelten kezeli az egymást összekötő utak és a tömegközlekedés fejlesztését. Mindemellett az országgyűlési képviselő hangsúlyozta, hogy rendkívül fontos a két ország vállalkozói közti élő gazdasági kapcsolat, melyet az Európai Uniós tagság is alapvetően elősegít.
Az esztergomi ipari parkban tervez új gyártócsarnokot a Szatyina Kft.
Az egyedi és nagyszilárdságú csavarok gyártásával foglalkozó Szatyina Kft. nyolcezer négyzetméteres telket vásárolt az esztergomi ipari parkban, ahol új gyártócsarnokot építenek fel - mondta el a társaság ügyvezetője. Szatyina Attila tájékoztatása szerint az új csarnok üzembe helyezésével a cég jelenlegi, 18 fős létszáma a duplájára emelkedik. A társaság jelenlegi telephelyén már nem tudja fejleszteni a tevékenységét.
A Suzuki eladta a négymilliomodik Swiftet
A Suzuki Motor Corporation augusztusban eladta Swift modelljéből a négymilliomodik darabot, miután kilenc éve és kilenc hónapja a Swiftet világstratégiai modellként alakították át. A gyártó a modellel élményszerűen vezethető kocsik létrehozását célozta. Az autót 2004 novemberében vezették be Japánban, a következő években Magyarországon, Indiában, Kínában és Malajziában is megindult a termelés és az értékesítés. A Swift 2010-ben teljes körűen megújult, majd 2012 márciusában Thaiföld, 2014 januárjában Vietnam is csatlakozott a gyártó országok sorához.
Felavatta új sportcentrumát a Dorogi FC Tokod-Üveggyárban
Felavatta új sportcentrumát a Dorogi FC Tokod-Üveggyárban szeptember 6-án, szombaton. A megújult lelátóval, öltözővel és nagyméretű műfüves pályával rendelkező létesítmény Monostori Tivadar nevét viseli a jövőben. Miután a Tokod-Üveggyári önkormányzat hosszútávra használatba adta futballpályáját a Dorogi FC-nek, az egyesület saját forrásból felújította a létesítményt. A beruházás során az egyesület egyebek közt megújította a lelátót, korszerűsítette az öltözőket és egy nagyméterű műfüves pályát alakított ki.
Sikeresen szerepeltek a TABAK versenyzői
Az elmúlt hétvégén szombaton Oroszlányban megrendezett judo versenyen a TABAK nyolc versenyzője kiváló eredményeket értek el.

 
Egom híd
igen
nem

Gyor
Székefehérvár
Mosonmagyaróvár
Tatabánya
Esztergom
Komárom
London

Kék Duna Info
Regisztráció
Köszöntjük Zsuzsanna nevű olvasóinkat.
Zsuzsanna: héber eredetű bibliai név. Jelentése: liliom. A 17. századtól kezdve egészen az 1980-as évekig az egyik leggyakoribb magyar női név volt.
Holnap Aladár, Álmos napja lesz.

Kék Duna horoszkóp