Kék Duna Szieszta
Capital Cities - Safe And Sound
Kék Duna Rádió Győr
« VISSZA
Keresés a hírek között:
Külföld - Belföld - Gazdasági - Sport - Regionális sport - Kultúra - Közlekedés - Bulvár...
Vége az útzárnak a 85-ös úton, a kónyi elágazásnál
Újraindult a forgalom a 85-ös főúton, a kónyi elágazásnál, ahol hajnalban busszal ütközött egy személyautó. A balesetben életét vesztette az a nő, akinek autójával összeütközött a busz.
A Batthyány tér a pihenés és a sportolás parkja
A felújítás révén új funkcióval is bővült a Batthyány park. Megújultak a sétányok, a liget több pontjára pedig kültéri sportszerek kerültek. A harmincmillió forint értékű beruházással a Batthyány park egy igazán sokrétű közösségi térré változott, hiszen ez a liget az emlékezés, a pihenés, a játék és a sportolás színtere is egyben.
Megújult a Révfalui rendelőintézet
Nem csak felújították, de jelentősen bővítették is a Kálóczy téri orvosi rendelőt, így egy helyre kerül a révfaluiak alapellátása. Az épület teljes felújítása májusban kezdődött, amellyel kapcsolatban Borkai Zsolt polgármester úgy fogalmazott, Győrben megvalósult az egy orvos, egy rendelő program. A közelmúltban megújult gyirmóti rendelő után egy újabb fontos állomásához érkezett a program a révfalui épület kibővítésével. Az önkormányzat a munkálatokra a költségvetésből 140 millió forintot biztosított.Dr. Somogyi Tivadar alpolgármester, a városrész egyik önkormányzati képviselője hangsúlyozta, a beruházás az itt élők régi vágya volt, hiszen az épület kibővítése révén egy helyen érhető el a háziorvosi, fogorvosi, gyermekorvosi és védőnői ellátás. Fekete Dávid alpolgármester, Révfalu másik önkormányzati képviselője kiemelte a rendelőintézet mellett a már említett Idősek Otthonának felújítása és emeletráépítéssel történő bővítése is zajlik.
Borkai Zsolt (Fidesz-KDNP): közösen szeretnénk tenni a városért
Ahogyan az elmúlt nyolc évben, a következő öt esztendőben is együtt szeretnénk tenni a városért - mondta újságíróknak Borkai Zsolt (Fidesz-KDNP) vasárnap este a győri városháza előtt, amikor közel 50 százalékos feldolgozottság mellett a voksok több mint 60 százalékával vezetett a polgármesteri posztért folyó versenyben. Hozzátette: aktuális állás szerint a 16-ból egy "billegő" egyéni körzet van, a többiben a Fidesz-KDNP jelöltjei állnak nyerésre.
Tízezernél több lakosú települések polgármesterei - Győr-Moson-Sopron megye - RÉSZEREDMÉNY
Az eddigi eredmények azt mutatják, hogy Borkai Zsolt nagy fölénnyel nyeri el újabb öt évre a polgármesteri címet. Győr-Moson-Sopron megyében a tízezernél több lakosú településeken a Nemzeti Választási Iroda 20.48 órai adatai alapján, a szavazatok 52,89 százalékos országos szintű feldolgozottságánál az első három helyen az alábbi jelöltek állnak:
Füstbombát készített az egyetemista fiú
Füstbombát készített egy férfigy az egyik Szent István úti tömbházban. A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletére október 9-én délután érkezett bejelentés, hogy Győrben, egy Szent István úti tömbház ablakából sűrű füst dől ki.
Megnyitják hétfőn a győri Baross Gábor hidat
Megnyitják hétfőn Győr egyik legfontosabb hídját, a belvárost a déli kerületekkel összekötő Baross Gábor hidat, amely május óta állt felújítás alatt. A helyszíni szemle alapján a hidat ideiglenesen forgalomba helyezték. Kisebb munkálatok után hétfőn megindulhat itt a gyalogos és járműforgalom, miközben a híd alatt és környékén még a következő hetekben is dolgozik a kivitelező. A Győr centrumában található, a Budapest-Bécs vasútvonal felett átívelő Baross Gábor híd 1893-ban épült, legutóbb 1980-ban újítottak fel, akkor is csak részlegesen. A szerkezeten egy átlagos nap során 17 ezer jármű, köztük több ezer busz halad át.
Szakfelszereléseket kaptak az önkéntes tűzoltók
Önkéntes tűzoltók kaptak szakfelszereléseket, védőeszközöket egy nyertes pályázatnak köszönhetően. A Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság illetékességi területén lévő, együttműködési megállapodással rendelkező önkéntes tűzoltó egyesületek a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Magyar Tűzoltó Szövetség közös pályázatain nyertek szakfelszereléseket, védőeszközöket, melyeket Galumba Lajos tűzoltó százados, megyei tűzoltósági főfelügyelő adott át. Kiemelte az önkéntes tűzoltó egyesületek 2014-ben nyújtott kiemelkedő helytállását, a káreseteknél nyújtott segítséget, beavatkozásokat.
Bősárkányi robbanás - Életveszélyes állapotban a sérült
Életveszélyes állapotban fekszik az éjszakai bősárkányi gázrobbanás sérültje a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház intenzív osztályán - közölte az intézmény főigazgató főorvosa. Tamás László János elmondta: a lélegeztetőgépen lévő, húszas évei végén járó férfi testfelületének több mint egyharmada megégett, és légúti égési sérüléseket is szenvedett.
A szűrővizsgálatok és a rehabilitáció fontosságára hívják fel a figyelmet a Látás Világnapján
A szűrővizsgálatok és a rehabilitáció fontosságára hívják fel a figyelmet a Látás Világnapján.A Magyar Szemorvostársaság, a Győr Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal, a Semmelweis Egyetem Szemészeti Klinika, a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház, a Vakok Állami Intézete, a Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogram 2010-2020 és a Peter Cerny Alapítvány közösen hívja fel a figyelmet idén a szűrővizsgálatok és a rehabilitáció fontosságára. A szervezetek közösen szervezik meg a Látás Világnapját Győrben.

 

Gyor
Székefehérvár
Mosonmagyaróvár
Tatabánya
Esztergom
Komárom
London

Kék Duna Info
Regisztráció
Köszöntjük Zsuzsanna nevű olvasóinkat.
Zsuzsanna: héber eredetű bibliai név. Jelentése: liliom. A 17. századtól kezdve egészen az 1980-as évekig az egyik leggyakoribb magyar női név volt.
Holnap Aladár, Álmos napja lesz.

Kék Duna horoszkóp