Kék Duna Szieszta
Capital Cities - Safe And Sound
Kék Duna Rádió Komárom
« VISSZA
Keresés a hírek között:
Helyi - Külföld - Belföld - Gazdasági - Sport - Regionális sport - Közlekedés - Kultúra - Bulvár
Korszerűsítik a komáromi teherkikötőt
Közel egymilliárd forintból korszerűsítik a komáromi teherkikötőt, modernizálják a hajók és tehergépkocsik átrakási rendszereit. A teherhajók rakodásának elősegítésére épített partfalat hoznak létre. Itt mobil kirakógéppel vagy daruval mozgatják meg az árut, mely szállítószalag-rendszeren át jut el a hajókból a teherautókba, vagy fordítva.
Sportcsarnokot épít a Tatai AC
Csaknem 500 néző befogadására alkalmas multifunkcionális sportcsarnok épül Tatán. A beruházás első üteméről szóló szerződést Lázár Ottó klubelnök és Paár Attila, a kivitelező West Hungária Bau Kft. ügyvezető igazgatója írta alá. Az építkezés első szakasza 628 millió forintba kerül, ebből önerőként 30 százalékot Tata Város Önkormányzata biztosít, a finanszírozás ezen felül a Magyar Kézilabda Szövetséghez benyújtott sportágfejlesztési program keretében a társasági adó (TAO) felajánlások felhasználásával történik.
Újra fideszes polgármestere van Esztergomnak, Oroszlányban a DK-EGYÜTT-MSZP jelöltje győzött
Tatabányán Schmidt Csaba magabiztosan nyerte a választást. Oroszlányban Lazók Zoltán az MSZP-DK EGYÜTT jelöltje végzett az élen. Esztergomban a kormánypárti Romanek Etelka letta polgármester. Dorogon Dr. Tittmann János, Komáromban Dr. Molnár Attila marad a polgármester. Tatán, Michl József harmadik ciklusát kezdi meg. Bábolnán az eddigi polgármester Horváth Klára győzött. Nyergesújfalun Mihelik Magdolna aFIDESZ KDNP jelöltje nyert. Ácson is Lakatos Béla maradt a polgármester.
Tízezernél több lakosú települések polgármesterei - Komárom-Esztergom megye
Tatabányán Schmidt Csaba (FIDESZ-KDNP) marad a polgármester. (98,33 százalék). Komárom-Esztergom megyében a tízezernél több lakosú településeken a Nemzeti Választási Iroda adatai alapján, a szavazatok 52,89 százalékos országos szintű feldolgozottságánál az első három helyen az alábbi jelöltek állnak: Dorog (30 százalék) 1. Dr. Tittmann János (Független) - 66,26 százalék (703 szavazat) Esztergom (74,07 százalék) 1. Romanek Etelka (FIDESZ-KDNP) - 47,26 százalék (4.050 szavazat)
Önkormányzat 2014 - Michl József Imre (FIDESZ-KDNP) Tata polgármestere
Ismét Michl József Imre (FIDESZ-KDNP) Tata polgármestere a Nemzeti Választási Iroda adatai szerint, a szavazatok 100 százalékának összesítése után (az eredmény nem végleges).
A lengyel Alumetal járműipari vállalat Komáromban építi fel gyárát
A lengyel Alumetal járműipari vállalat 9 milliárd forintos beruházásban a komáromi ipari parkban építi fel új gyárát, amely 150 új munkahelyet létesít 2017 végéig - jelentette be Ésik Róbert, a Nemzeti Befektetési Ügynökség elnöke. A cég első külföldi beruházását Magyarországon valósítja meg, a komáromi helyszínt nemzetközi versenyben azért választották, mert legfontosabb piacuk, a járműipar szerepe itt jelentős, így lehetőséget látnak a fejlődésre. A komáromi gyár motorok és hajtóművek alapanyagát fogja előállítani, célja elsősorban a győri Nemak vállalatnak történő beszállítás lesz. Komáromban a 28,5 millió eurós beruházást egy huzamban végzik el, és hozzák létre az évi 50 ezer tonna termelési kapacitást, számításuk szerint az idén induló beruházásnál egy évet vesz majd igénybe a tervezés, egy évet az építés, és szeretnék a termelést 2016 negyedik negyedévében elindítani.
Milliárdos kikötőfejlesztés készül
Közel egymilliárd forintból fejlesztik a teherkikötőt Komáromban, amelynek során egy intermodális csomópont jön létre. Hamarosan megindulhat a fejlesztés, melynek célja egy olyan csomópont kialakítása, amely a teherhajók rakodását segíti elő.
Kigyulladt egy autóbusz Tardoson
Kigyulladt a Vértes Volán egyik távolsági járata Tardoson, az utasok a járművet biztonságban elhagyták. A buszról hatvan utas szállt le, a lángokat a sofőr poroltóval próbálta megfékezni. A kiérkező tűzoltók a járművet eloltották.
Gyalogost gázoltak halálra az M1-esen
Halálra gázolt egy személyautó egy román férfit kedd este az M1-es autópálya belső sávjában.
19 komáromi úszóérem Dunaújvárosból
Dunaújvárosban rendezték a regionális Solymár István Úszó Emlékversenyt, mely egyben a Jövő Bajnokai program októberi felmérője is volt. A Komáromi Úszóklub SE. tagjai összesen 19 érmet, 6 arany-, 7 ezüst- és 6 bronzérmet érdemeltek ki.

 

Gyor
Székefehérvár
Mosonmagyaróvár
Tatabánya
Esztergom
Komárom
London

Kék Duna Info
Regisztráció
Köszöntjük Zsuzsanna nevű olvasóinkat.
Zsuzsanna: héber eredetű bibliai név. Jelentése: liliom. A 17. századtól kezdve egészen az 1980-as évekig az egyik leggyakoribb magyar női név volt.
Holnap Aladár, Álmos napja lesz.

Kék Duna horoszkóp