Anna Naklab - Supergirl
Kék Duna Rádió Tatabánya
« VISSZA
Keresés a hírek között:
Külföld - Helyi - Belföld - Gazdasági - Sport - Regionális sport - Közlekedés - Kultúra - Bulvár...
Schmidt Csaba: Tatabánya a folytatásra szavazott
A választás végeredménye azt mutatja, hogy a tatabányaiak nem akartak változást, a megyeszékhely lakói a folytatásra szavaztak - mondta a város polgármestere, aki második ciklusát kezdheti meg a vasárnapi önkormányzati választás eredményeként.
Önkormányzat 2014 - Schmidt Csaba (FIDESZ-KDNP) Tatabánya polgármestere
Ismét Schmidt Csaba (FIDESZ-KDNP) Tatabánya polgármestere a Nemzeti Választási Iroda adatai szerint, a szavazatok 100 százalékának összesítése után (az eredmény nem végleges).
Önkormányzat 2014 - Lazók Zoltán (DK-EGYÜTT-MSZP) Oroszlány polgármestere
Lazók Zoltán (DK-EGYÜTT-MSZP) Oroszlány polgármestere a Nemzeti Választási Iroda adatai szerint, a szavazatok 100 százalékának összesítése után (az eredmény nem végleges).
Állami beruházásban épül sportcsarnok Tatabányán
Háromezer embert befogadó multifunkcionális csarnok épülhet 2017-re állami beruházásban Tatabányán - közölte Bencsik János fideszes országgyűlési képviselő és Schmidt Csaba polgármester az építkezés helyszínén, az Olimpikon úton. Bencsik János elmondta, hogy az élményfürdő szomszédságában megvalósuló létesítmény a bajnoki kézilabda-mérkőzések lebonyolítása mellett korosztályos világversenyek, valamint koncertek, gazdasági vásárok megtartására is alkalmas lesz. A kormány a csarnok tervpályázatára 336 millió forintot biztosított. A fejlesztés a Nemzeti Sportközpontok beruházásában valósul meg. A tervezésre nyílt pályázatot írnak ki, a létesítményt 2017 áprilisában szeretnék átadni.
Új buszmegállók Kertvárosban
Tatabányán hamarosan elkészül a Kertvárosi lakótelep szociális célú városrehabilitációját célzó beruházás, amely folyópályás buszmegállók és energiatakarékos LED-es közvilágítás kiépítését jelenti a Petőfi utcában. A napokban fejezik be a városrehabilitáció akcióterületének délkeleti sarkában a folyópályás buszmegálló pár létesítését, az ehhez szükséges forgalomtechnikai beavatkozásokat, valamint a Petőfi utca energiatakarékos LED-es közvilágításának kiépítését.
Férfi kézilabda EHF Kupa - A Tatabánya feladta a pályaválasztói jogot
Feladta a pályaválasztói jogot a Grundfos-Tatabánya, amely így kétszer is a luxemburgi Esch otthonában szerepel a férfi kézilabda EHF Kupában, a 32 közé jutásért sorra kerülő párharcban. A luxemburgiaknak sikerült rábeszélniük őket, hogy mindkét összecsapást Esch/Alzette városában rendezzék. Hivatalosan a második mérkőzésen számít majd hazainak a Tatabánya. Ezzel együtt a magyar csapatnak kötelező feladat a továbbjutás kiharcolása.
Szijjártó Péter letette az amerikai BorgWarner kipufogó-alkatrész gyár alapkövét
Szijjártó Péter az amerikai BorgWarner képviselőivel együtt hétfőn letette a vállalat zöldmezős beruházásában épülő 15 ezer négyzetméteres oroszlányi kipufogó-alkatrész gyárának alapkövét. Beszédében a külgazdasági és külügyminiszter elmondta, hogy az új gyár felépítése és a már Oroszlányban lévő turbófelöltő gyár bővítése összesen 9 milliárd forintos beruházás, melyhez a társaság egyedi kormánydöntés alapján 850 millió forintos támogatást kapott.
Bányatiszti kaszinót vásárol a tatabányai önkormányzat
Tatabánya önkormányzata 125 millió forintért megvásárolja a város egykori bányatiszti kaszinóját, az 1924-ben épült Tulipános Házat. A város a vételárat saját forrásaiból, a költségvetés tartalékából fedezi. Az ingatlant az 1990-es években 20 millió forintért egy bank szerezte meg, majd többször is gazdát cserélt. A tulajdonváltások közben rövid időre őrizetlenül maradt műemlékből minden, színesfémként vagy más módon hasznosítható érték eltűnt.
Felújítják Tatabányán az egykori községházát
Megkezdődött az egykori községháza felújítása Tatabányán. A helyi műemléki védelem alatt álló épületben rendezvénytermet alakítanak ki, valamint itt lesz az önkormányzat gazdaságfejlesztő szervezetének székhelye. A beruházás a Hagyomány és megújulás Óvárosban projekt része, a város 1,3 milliárd forintos támogatást nyert el Tatabánya régi városközpontjának felújítására. A munkálatok során újjáépítik a Május 1. parkot, valamint szabadtéri színpadot hoznak létre. A volt községháza felújításakor megtartják a homlokzati motívumokat, akadálymentesítenek és parkolóhelyeket építenek ki. A beruházás átadását 2015 áprilisára tervezik.
Czomba Sándor: a versenyszféra segítheti a foglalkoztatás bővülését
Arra számítunk, hogy nem a közfoglalkoztatás, hanem a versenyszféra lesz a foglalkoztatás növekedésének motorja - mondta a munkaerő-piaci és képzési államtitkár kedden Tatabányán, a Fiatalok Európája 2013 nevű állásbörzén és információs napon, amelyen közel kétezer érdeklődő vett részt. Czomba Sándor hozzátette, a következő években nem növekszik majd ugrásszerűen a foglalkoztatottak létszáma, viszont egy jó irányú strukturális átalakulás mehet végbe, ahol csökken a közfoglalkoztatás aránya és növekszik a versenyszféra ereje. Az államtitkár rámutatott, hogy 1992 óta az idén fordult először elő, hogy négy millió embernél több dolgozik az országban és kilenc hónapja sikerül ezt az értéket tartani. A politikus a foglalkoztatási programok mellett a demográfiai folyamatok megfordítását nevezte a legfontosabbnak. Elmondta, a jelenlegi tendenciák folytatódásával 2050-re 8 és fél millióra csökkenhet az ország lakóinak száma és "onnantól minden vállalás a remény kategóriájába tartozik".

 

Gyor
Székefehérvár
Mosonmagyaróvár
Tatabánya
Esztergom
Komárom
London

Kék Duna Info
Regisztráció
Köszöntjük Géza nevű olvasóinkat.
Géza: régi magyar személynév, többek között szent István király apjának, Géza fejedelemnek a neve. Török eredetű méltóságnév, jelentése herceg. A név mai formája a középkori írott forrásoknak a 19. századi téves olvasatából származik
Holnap Edina napja lesz.

Kék Duna horoszkóp